Rezultatele probei scrise la concursul organizat în data de 21.01.2019
22/01/2019
Rezultatul selecției dosarelor de concurs
23/01/2019

15 reprezentanți de primării din Maramureș, prezenți la o întâlnire de lucru organizată de DGASPC Maramureș

15 reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale din apropierea municipiului Baia Mare au participat, astăzi, la o întâlnire de lucru organizată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș. Este vorba despre autoritățile locale din Baia Mare, Tăuții Măgherăuș, Cernești, Coaș, Coltău, Copalnic Mănăștur, Recea, Satulung, Săcălășeni, Șișești.

Discuțiile din cadrul ședinței, care a avut loc la sediul DGASPC Maramureș din strada Victor Babeș nr. 54, s-au axat pe întocmirea Planului de acțiune al instituției pe anul 2019. Totodată, participanții au purtat discuții despre promovarea drepturilor copilului, informarea și sensibilizarea comunității despre importanța responsabilizării părinților în privința creșterii, îngrijirii și educării copiilor.

În cadrul întâlnirii a mai fost abordată problema copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate, având în vedere că în majoritatea unităților administrativ-teritoriale din județ părinții care pleacă în străinătate nu anunță la primărie în grija cui își lasă copiii, precum și despre prioritizarea prevenției în fiecare comunitate locală, prin identificarea de resurse și colaborarea cu organizațiile neguvernamentale care derulează astfel de programe sociale.

O întâlnire de lucru similară va avea loc la începutul lunii februarie, la Sighetu Marmației, cu reprezentanții primăriilor din Maramureșul Istoric.

Serviciul Comunicare, Registratură, Secretariat și IT