Casa de tip familial nr. 2 Baia Mare, la 20 de ani de activitate
01/04/2019
Ziua internațională de conștientizare a autismului, marcată în două centre ale DGASPC Maramureș
02/04/2019

2 aprilie – Ziua internațională de conștientizare a autismului

Ziua Internațională de conștientizare a autismului (World Autism Awareness Day) este marcată anual la nivel mondial la 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înțelegeri a autismului și de a crește nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora.

Transmitem un mesaj de susţinere familiilor care au membri afectați de această maladie şi le garantăm că vor găsi în noi un sprijin în lupta pentru drepturile copiilor cu autism. Copiii cu tulburari de spectru autist aflați în evidențele DGASPC Maramureș beneficiază de servicii de asistență și suport pentru asigurarea nevoilor de bază atât pentru ei, cât și pentru familie, dar și de programe de terapie comportamentală.

Campania din acest an se desfășoară sub sloganul “O nouă viziune pentru autism: dragoste necondiționată”, inițiată de Autism Europe. Acest slogan este atât o chemare la acţiune, cât şi o invitaţie de a îmbunătăţi accesibilitatea persoanelor cu autism în viaţa comunităţii, ţinând cont de nevoile acestora.