21 Martie, Ziua Mondială a Asistenţei Sociale
21/03/2017
Zilele Asistenței Sociale în Maramureș
30/03/2017

21 martie, Ziua mondială a Sindromului Down

Rezoluția care a stabilit data de 21 martie ca Zi mondială a Sindromului Down a fost adoptată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) în noiembrie 2011. 

Ziua mondială a Sindromului DownLogo-ul Zilei mondiale a Sindromului Down pentru anul 2017 – Vocea Mea, Comunitatea Mea  constituie un prilej pentru a reflecta și a atrage atenția totodată asupra acțiunilor care trebuie dezvoltate și consolidate în combaterea stereotipurilor și a prejudecăţilor negative la adresa persoanelor cu dizabilităţi.

Asigurarea participării depline a persoanelor cu dizabilități în toate domeniile vieții este unul dintre obiectivele generale ale Strategiei naționale „O societate fără bariere pentru persoanele cu dizabilităţi”, 2016-2020, intrată în vigoare din septembrie 2016. Pentru ca participarea să devină cu adevărat deplină, Planul operațional pentru implementarea Strategiei naționale include măsuri diverse pentru asigurarea egalității de șanse astfel încât persoanele cu dizabilități să-și poată exercita toate drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului.

Măsurile se referă la susținerea incluziunii sociale, îmbunătățirea condițiilor de viață, încurajarea dezvoltării tehnologiilor asistive, formarea personalului, schimbarea de atitudini, iniţierea de campanii de conştientizare și altele.

Transmitem un mesaj de susținere, respect și apreciere persoanelor cu dizabilități și tuturor celor care se dedică îngrijirii, educației, recuperării, dezvoltării potențialului, eliminării barierelor de fiecare zi!