Concurs pentru ocupare funcții contractuale vacante
18/12/2018
Activitati desfasurate de Ziua Internationala a Copilului 2018
19/12/2018

Actiuni comune pentru dezvoltarea sistemului de asistenta sociala si protectia copilului

O delegație a Departamentului de Politică Socială al Regiunii Ivano-Frankivsk, Ucraina, se află în aceste zile în vizită în județul Maramureș, ca urmare a unei Convenții încheiate în luna decembrie 2017, privind colaborarea și parteneriatul cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș.

Reprezentanții celor două instituții – DGASPC Maramureș și Departamentul de Politică Socială al Regiunii Ivano-Frankivsk – și-au exprimat convingerea că această Convenție privind colaborarea va reprezenta baza relațiilor de bună vecinătate și parteneriat pe termen nelimitat, pe fondul căreia se vor derula acțiuni comune, cu scopul de a obține rezultate reciproce în domeniul social și al protecției copilului.

Oaspeții ucraineni au avut, în cursul dimineții, o întâlnire cu conducerea DGASPC Maramureș, în cadrul căreia s-au arătat interesați de modul în care se desfășoară în România activitatea de asistență socială și protecția copilului. În cadrul aceleiași întâlniri s-a perfectat un program de activități pe anul 2018.

Astăzi, reprezentanții Departamentului de Politică Socială al Regiunii Ivano-Frankivsk vor vizita mai multe case de tip familial din municipiul Baia Mare, iar mâine, aceștia se vor deplasa la alte centre aflate în subordinea DGASPC Maramureș din zona Sighetu Marmației.