Copiii din cadrul grupului de case nr. 4, la ștrand în Satu Mare
02/08/2017
Cererile pentru eliberarea cardului european pentru dizabilitate pot fi depuse până în 15 decembrie 2017
10/08/2017

Activități și tabere de vară pentru copiii din sistemul de protecție

DGASPC Maramureș organizează,  pe parcursul vacanței de vară, activități de recreere – socializare și petrecere a timpului liber (tabere, excursii, vizite la diferite obiective istorice și culturale), activități care asigură copiilor aflați în sistemul de protecție participarea și implicarea la viața socială a comunității și care contribuie la dezvoltarea lor fizică, cognitivă, socială și emoțională.

Opt copii din sistemul de protecție al județului Maramureș au participat, în luna iunie 2017, la Tabăra de Pictură de la Desești. Doi copii din Sighetu Marmației au participat, în perioada 26 iunie – 1 iulie 2017, la o tabără organizată de Asociația “Sf. Tadeu Iuda” în Ungaria, iar patru copii din Ocna Șugatag participă la o tabără creștină organizată la Sighetu Marmației de Asociația “Speranță pentru Viitor”.

Un număr de 40 de copii aflați în plasament la asistenți maternali profesioniști s-au aflat, în perioada 13-18 iulie 2017, pe litoral: 30 dintre aceștia participă la tabăra organizată la Centrul de Agrement „2 Mai” din județul Constanța, iar 10 copii se află în Centrul de Agrement „Luminița” din Eforie Nord.

Totodată, în perioada 21-26 iulie 2017, la Centrul de Agrement „2 Mai” din județul Constanța, 44 de copii și tineri din casele de tip familial aflate în subordinea DGASPC Maramureș au participat la tabăra de vară cu caracter social.

Ca urmare a invitației primite și în acest an din partea Asociației de Voluntari Familii Prietene Unite pentru Solidaritate, denumită FAUS Onlus, în perioada 2 iulie – 3 septembrie 2017, un număr de 25 de copii din sistemul de protecție sunt oaspeții familiilor care fac parte din asociație.

La invitația primită din partea Asociației SOS Bambini, 14 copii din case de tip familial din Baia Mare și Sighetu Marmației participă, în perioada 5 – 20 august 2017, la tabăra organizată în localitatea Menaggio din Italia.

În luna august 2017, patru copii de la casele de tip familial din Sighetu Marmației vor participa la o tabără la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Petrova. De asemenea, patru copii din casele de tip familial din Baia Mare vor participa la o tabără organizată de Biserica Maranata Baia Mare în localitatea Izvoarele (cunoscută drept Bloaja), unde vor fi implicați în activități ludice, de relaxare, de socializare și relaționare cu alți tineri din comunitate. În astfel de activități vor fi implicați și alți tineri din sistemul de protecție, aceștia urmând să  participe la diverse activități specifice: relaxare, drumeții, tabere, cinematograf, ștrand.