Copiii și tinerii din centrele DGASPC Maramureș, la Jocurile speciale de iarnă 2019
04/03/2019
Zilele Asistenței Sociale în Maramureș și Sălaj, 15-31 martie 2019
14/03/2019

Copiii din trei case de tip familial au avut parte de o surpriză muzicală oferită de elevii și profesorii Școlii Populare de Artă „Liviu Borlan”

Copiii și tinerii din trei case de tip familial situate în municipiul Baia Mare au avut parte de o surpriză muzicală oferită de profesorii de la cursurile de canto clasic, canto muzică ușoară și chitară, împreună cu elevii talentați de la Școala Populară de Artă „Liviu Borlan” din Baia Mare. Evenimentele muzicale s-au desfășurat în perioada 26-27 februarie 2019 și sunt incluse în calendarul activităților din cadrul parteneriatului încheiat între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș și Școala Populară de Artă “Liviu Borlan”.

Profesorii și elevii Școlii Populare de Artă „Liviu Borlan” au prezentat un program cu piese de primăvară în limba română și în limba engleză. Pentru copiii și tinerii noștri a fost într-adevăr o surpriză muzicală, iar la un moment dat ei au fredonat împreună cu elevii și profesorii melodiile  cunoscute. Mai mult, elevii de la Școala Populară de Artă își doresc să îi inspire pe micii lor spectatori, iar copiii noștri talentați vor putea urma cursuri de specialitate în cadrul școlii.

Concertele fac parte din proiectul “Muzică pentru suflet”, inițiat de Școala Populară de Artă „Liviu Borlan”, în parteneriat cu DGASPC Maramureș. Inițiatorii proiectului și-au propus să stabilească o legătură de prietenie între copiii din sistemul de protecție specială și elevii Școlii Populare de Artă „Liviu Borlan”, să încurajeze dezvoltarea simțului civic și educarea empatiei.

Vizitele profesorilor și elevilor de la instituția băimăreană de învățământ vor continua: cei care urmează cursurile de arte plastice intenționează să organizeze un atelier de pictură-grafică, iar cei de la cursul de artă dramatică sunt interesați să organizeze pentru copiii din sistemul de protecție specială un atelier de interpretare.

Următoarea vizită în casele de tip familial din municipiul Baia Mare este programată în preajma zilei de 1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului.

Serviciul Comunicare, Registratură, Secretariat și IT