Precizările DGASPC Maramureș cu privire la situația de la Centrul de Îngrijire și Asistență Poienile de Sub Munte
14/08/2020
„VENUS – ÎMPREUNĂ PENTRU O VIAȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!”: DGASPC Maramureș continuă procesul de selecție a persoanelor care vor face parte din grupul țintă
27/08/2020

Despre copii și artă, așa cum doar ei știu să o exprime

O activitate inedită au desfășurat #copiii din Casa de Tip Familial Dealul Florilor din Baia Mare, timp de câteva luni. Anuța Vârsta, scriitor și ilustrator de cărți pentru copii, inițiatoarea proiectului ”Enfant auteur”, în Franța, a vrut să descopere, să dezvolte și să pună în valoare #talentele încă nedescoperite ale copiilor. Așa a luat naștere parteneriatul de voluntariat al doamnei Vârsta cu Hope and Homes for Children și DGASPC Maramureș.

Anuța a înțeles repede că cei mici nu sunt încă pregătiți pentru un drum lung al scrierii și ilustrației de carte, dându-i chiar ei direcția spre ceea ce urma să se întâmple. În cele câteva luni până la apariția pandemiei de coronavirus, a reușit să le stârnească copiilor interesul înspre interpretare de text, analiză de imagine, teatru kamishibai, desen. Iar din desene au rezultat povești. Despre ei, despre lucrurile simple cum numai copiii pot exprima, despre cât de colorată văd ei viața.

Înaintea reîntoarcerii Anuței în Franța, pentru ca totul să rămână întipărit în mintea și sufletul lor, a fost organizată o mică expoziție cu lucrările copiilor, chiar și în condițiile impuse de restricțiile cauzate de pandemia de coronavirus. Evenimentul a avut loc în curtea casei de tip familial, în prezența copiilor, a personalului casei, reprezentanților #DGASPC și ai Hope and Homes for Children.

A fost emoționant, mai ales pentru copii. S-au simțit valorizați, apreciați și iubiți, iar amprenta valoroasă lăsată de un astfel de om în viețile lor va conta foarte mult pe viitor. 👍

Mulțumim și cu această ocazie #HHC România pentru implicarea activă și activitățile deosebite derulate împreună cu copiii din sistemul de protecție specială.

Administrare site | Administrare website | Realizare site