La mulți ani tuturor copiilor!
01/06/2017
Copii și tineri din sistemul de protecție, la tabăra de pictură de la Desești
21/06/2017

DGASPC Maramureș va marca și în acest an Ziua Universală a Iei

Pe 24 iunie 2017 vom sărbători Ziua Universală a Iei, o celebrare a IEI și a cămășii tradiționale, un simbol al identității și creativității spațiului românesc, care dăinuie din timpuri străvechi. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș va marca și în acest an Ziua Universală a Iei. În premieră, de această dată în activități sunt implicați și tineri din sistemul de protecție.

Mai multe fete din casele de tip familial și-au exprimat dorința de a se implica în acest proiect și lucrează, de la sfârșitul lunii mai, la propriile cămăși tradiționale, cu sprijinul specialiștilor din DGASPC și al personalului din case. În 24 iunie, de Ziua Universală a Iei, fetele își vor prezenta propriile creații. La rândul lor, băieții își susțin colegele, iar pentru ziua de sărbătoare pregătesc un program artistic, fetele urmând să interpreteze cântece românești autentice îmbrăcate în iile pe care chiar ele le-au brodat.

Inițiativa DGASPC Maramureș este susținută de Asociația SOS Bambini, care le-a asigurat fetelor materialele necesare confecționării cămășilor tradiționale românești.  De altfel, marcarea Zilei Universale a Iei a devenit o tradiție la DGASPC Maramureș. În fiecare an, la 24 iunie, doamnele care își desfășoară activitatea în instituție vin la serviciu îmbrăcate în ie, pentru a se alătura tuturor celor care promovează portul popular tradițional românesc și pentru a scoate în evidență frumusețea acestuia, cu atât mai mult cu cât a devenit un obiect vestimentar la modă și sursă de inspirație pentru designeri.

IMG_3132 IMG_3133 IMG_3134 IMG_3136

Administrare site | Administrare website | Realizare site