Rezultatele selectiei dosarelor la concursul organizat de catre DGASPC Maramures in perioada 07-11.02.2020 pentru ocuparea unor posturi temporar vacante
31/01/2020
Rezultatul selecției dosarelor de înscriere la concursul organizat în perioada 7-11 februarie 2020
06/02/2020

Documentele necesare încadrării în grad de handicap pot fi transmise în format electronic

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș anunță cetățenii interesați că, începând de astăzi, 3 februarie 2020, au posibilitatea de a transmite în format electronic toate documentele necesare încadrării/reîncadrării în grad de handicap a copiilor și adulților care domiciliază în județul Maramureș.

Pentru corespondența electronică cu beneficiarii direcți, adulți și părinți / reprezentanți legali ai copiilor cu dizabilități, au fost create adresele electronice sec_copii_mm@dgaspcmm.ro – Serviciul Evaluare Complexă a Copilului și sec_adulti_mm@dgaspcmm.ro – Serviciul Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap. La aceste adrese de e-mail, cetățenii pot transmise, atașat, toate documentele necesare încadrării/reîncadrării în grad, însoțite de cererile-tip. Facem precizarea că actele necesare încadrării în grad de handicap se regăsesc și pe pagina de internet a instituției, la Informații de interes public – Formulare. Cele două servicii specializate ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș vor proceda la înregistrarea cererilor, precum și la informarea, tot prin intermediul poștei electronice, cu privire la numărul de înregistrare, data și ora programării la evaluare și, după caz, completarea dosarului cu documente suplimentare.

În vederea derulării unui proces de evaluare calitativ și în beneficiul persoanelor care solicită accesul la serviciile arătate, reamintim solicitanților că este necesar ca, în momentul prezentării la data stabilită în vederea evaluării, să dețină toate documentele în original, inclusiv cererea, chiar dacă acestea au fost transmise și în format electronic. Demersurile întreprinse sunt în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv Hotărârea nr 430/2008 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea şi funcţionarea comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, Ordinul nr. 2298 din 23 august 2012 privind aprobarea Procedurii-cadru de evaluare a persoanelor adulte în vederea încadrării în grad şi tip de handicap şi Ordinul nr. 1985/1305/5805/2016 privind aprobarea metodologiei pentru evaluarea şi intervenţia integrată în vederea încadrării copiilor cu dizabilităţi în grad de handicap, a orientării şcolare şi profesionale a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi în vederea abilitării şi reabilitării copiilor cu dizabilităţi şi/sau cerinţe educaţionale speciale.

Serviciul Comunicare, Registratură, Secretariat și IT

Administrare site | Administrare website | Realizare site