test
10/12/2020
Violenţă, STOP! Locul meu nu e aici!
10/12/2020

”Dreptul de a trăi fără violență!” – întâlnire online cu reprezentanți ai primăriilor din județul Maramureș

Specialiști din cadrul DGASPC Maramureș implicați în derularea Proiectului VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță au participat la o întâlnire on-line cu reprezentanți ai primăriilor din județul Maramureș. Dezbaterea intitulată sugestiv ”Dreptul de a trăi fără violență!” se înscrie în seria de evenimente organizate de către DGASPC Maramureș cu ocazia celor 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor.

Stadiul de implementare a proiectului VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță și accesarea serviciilor din cadrul proiectului s-au aflat pe agenda întâlnirii de lucru, cele trei servicii sociale înființate (Locuință Protejată, Grup de Suport și Cabinet de Consiliere Vocațională) fiind operaționale în județul Maramureș de peste nouă luni. În cadrul grupului de suport și cabinetului de consiliere vocațională, 13 victime ale violenței domestice au beneficiat în această perioadă atât de terapie de grup, cât și de consiliere vocațională.

Participanții s-au referit și la situația victimelor violenței domestice în contextul pandemiei COVID-19, în condițiile în care s-a constatat că autoizolarea duce la creșterea cazurilor de violență domestică, dar și la importanța sprijinirii victimelor violenței domestice, care au ales să rămână lângă agresori, în realizarea unui plan de siguranță.

Reprezentanții DGASPC Maramureș au subliniat că toate serviciile sociale au funcționat și în această perioadă, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție impuse de autorități, iar acolo unde a fost posibil, prin utilizarea mijloacelor alternative de comunicare.

 

Serviciul Comunicare, Registratură, Secretariat și IT