Anunț de participare simplificat pentru achiziția de” Servicii psihologice/psihoterapie în cadrul DGASPC MM” pentru CTF 1 Ocna Șugatag și CTF 2 Ocna Șugatag
26/03/2020
VĂ MULȚUMIM! Mesajul conducerii DGASPC Maramureș adresat personalului din centrele rezidențiale
15/04/2020

Măsuri ferme pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței Militare nr. 8 în centrele rezidențiale ale DGASPC Maramureș

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș a dispus măsuri ferme în centrele rezidențiale, pentru punerea în aplicare și respectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 8 din 9 aprilie 2020 pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus COVID-19 și siguranța persoanelor din grupurile vulnerabile.

Personalul din centrele rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, aflate în subordinea DGASPC Maramureș, a fost organizat în ture și își va desfășura întreaga activitate, pe perioada stării de urgență instituită pe teritoriul României, în izolare la locul de muncă sau în alte spații identificate cu sprijinul autorităților locale, fiind interzisă deplasarea angajaților la domiciliu, în familie. Prima serie pentru care a fost instituită măsura de izolare preventivă la locul de muncă sau în zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior și-a început activitatea sâmbătă, 11 aprilie 2020, pentru o perioadă de 14 zile, această perioadă fiind urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu, pe o perioadă egală cu cea de izolare preventivă la locul de muncă.

Directorul general al DGASPC Maramureș, Alina Coste Mădăras: “Mulțumesc personalului din centrele rezidențiale ale DGASPC Maramureș care a înțeles faptul că traversăm o perioadă extrem de dificilă, ce necesită sacrificii. Această măsură sensibilă vine cu doar o săptămână înaintea sărbătorilor pascale, dar ea nu este doar pentru binele și siguranța rezindenților noștri, ci și pentru protejarea angajaților din sistemul de protecție specială și a familiilor lor. E vital să ne amintim constant care este misiunea noastră, dar și cât de importantă este aceasta în contextul actual. Din fericire, până în prezent nu avem niciun caz de infectare cu COVID-19 în serviciile sociale pe care le furnizăm, și mă refer aici atât la beneficiari, cât și la angajați. Pentru a păstra în continuare această stare de fapt, e nevoie de măsuri ferme și pe mai departe. Trebuie să demonstrăm, și de această dată, că putem fi înțelegători, solidari și buni“.

Pe lângă măsurile dispuse pentru respectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 8 din 9 aprilie 2020, la nivelul DGASPC Maramureș rămân în vigoare regulile și dispozițiile emise anterior, îndeosebi cele referitoare la respectarea măsurilor de igienă și dezinfecție în toate serviciile rezidențiale, unde sunt asigurate stocurile de alimente, medicamente, soluții de dezinfecție și materiale de protecție.

În centrele rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, aflate în subordinea DGASPC Maramureș, își desfășoară activitatea 550 de angajați.

 

Serviciul Comunicare, Registratură, Secretariat și IT

Administrare site | Administrare website | Realizare site