Iile brodate de fetele din sistem, prezentate la Muzeul Satului din Baia Mare
22/06/2017
Persoanele cu dizabilități pot depune cereri pentru eliberarea Cardului european pentru dizabilitate
23/06/2017

Parteneriat între DGASPC Maramureș și Muzeul de Etnografie Baia Mare

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș și Muzeul de Etnografie și Artă Populară Baia Mare au încheiat un parteneriat cu scopul desfășurării și implementării unor activități culturale, care vizează păstrarea tradițiilor și obiceiurilor populare ca formă de tezaur național și transmiterea lor generațiilor viitoare.

Grupul țintă al acestui proiect sunt copii din cadrul caselor de tip familial aflate în subordinea DGASPC Maramureș. Activitățile specifice vor fi organizate și stabilite de comun acord între cele două instituții și se vor desfășura în cadrul muzeului, în funcție de cerințele specifice. Acestea vor consta în vizite ale copiilor și tinerilor instituționalizați, ateliere de creație (pictură, împletit, cusut), amenajarea unei expoziții, serbare/șezătoare.

Copiii și tinerii vor avea astfel ocazia de a cunoaște mai bine tradițiile și obiceiurile străbune, zonele folclorice din județul Maramureș, costumul popular maramureșean, dar și de a participa la școli de vară, concursuri cu temă istorică și/sau etnografică. În acest fel, atât specialiștii din cadrul DGASPC Maramureș, cât și muzeografii secțiilor muzeului sunt convinși că va fi stimulat interesul elevilor pentru păstrarea și valorificarea tradițiilor populare, prin implicarea activă a copiilor și tinerilor în activitățile desfășurate.

Administrare site | Administrare website | Realizare site