DGASPC Maramureș, la Hope Concert
14/04/2016
Tineri cu care ne mândrim
20/04/2016

Povestea specială a unui copil abandonat de părinți

marcel boldis1Un copil din Casa de tip familial ”Hollosi Simon” din Baia Mare dovedește tuturor că oricine își poate depăși condiția socială dacă muncește și dacă vrea. Marcel Boldiș, elev în clasa a 6-a la Școala ”Avram Iancu”, este la ora actuală unul dintre cei mai buni karatiști juniori din România.  

Abandonat de părinți la o vârstă fragedă, Marcel Boldiș este unul dintre cei 10 copii găzduiți de Casa de tip familial ”Hollosi Simon”. Marea pasiune a lui Marcel este sportul, acesta fiind component al clubului de karate shotokan Condor, unde este antrenat de Viorel Duță. După mai multe rezultate excelente obținute la concursurile din țară, Marcel a dat în acest an lovitura și pe plan internațional, cucerind medalia de bronz la Campionatele mondiale de juniori desfășurate în Polonia, fiind la această oră mândria celor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş.

„Am fost la un campionat mondial la care am obținut locul 3. Am mai participat și la alte competiții naționale la care am obținut locurile 1 și 2. Practic acest sport de mai bine de 4 ani. Prima dată am mers să văd cum este și mi-a plăcut. Am încercat să fac în paralel și volei, dar am rămas la karate pentru că nu am putut să fac concomitent cele două cele sporturi”, a declarat Marcel Boldiș.
La doar 13 ani, Marcel Boldiș dă dovadă de o mare maturitate, calitate pe care a dobândit-o în principal datorită sportului. Marcel știe deje ce vrea de la viață și este hotărât să-și urmeze visul.
„Este un sport ce necesită inteligență, în care mintea coordonează corpul. Karatele îți controlează temperamentul și acest sport mă ajută foarte mult în viață. La școală mă descurc foarte bine. I-am uimit pe colegii mei cu rezultatele mele sportive și aceștia mă încurajează foarte mult. Când voi fi mare vreau să mă fac ofițer sau antrenor de karate”, s-a destăinuit Marcel Boldiș.