Examen de promovare în grad profesional superior pentru funcționarii publici din cadrul DGASPC Maramureș
04/08/2020
Despre copii și artă, așa cum doar ei știu să o exprime
18/08/2020

Precizările DGASPC Maramureș cu privire la situația de la Centrul de Îngrijire și Asistență Poienile de Sub Munte

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la situația de la Centrul de Îngrijire și Asistență (CIA) Poienile de Sub Munte, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș face următoarele precizări:

33 de beneficiari de la Centrul de Îngrijire și Asistență Poienile de Sub Munte au fost declarați vindecați, la a doua testare în vederea detectării SARS-CoV-2 rezultatele fiind negative. În prezent, dintre cele 103 persoane cu nevoi speciale de la CIA Poienile de Sub Munte mai sunt 24 cazuri pozitive în urma efectuării testului SARS-CoV-2, care sunt afebrile și nu prezintă simptomatologie respiratorie, dar se află sub observarea și îngrijirea personalului de specialitate din cadrul centrului și a medicilor de familie. Totodată, din cei 70 de angajați ai centrului, zece au fost depistați pozitiv după efectuarea testării în vederea detectării SARS-CoV-2.

În cursul zilei de astăzi, 14 august 2020, instituția noastră a pus la dispoziția Direcției de Sănătate Publică Maramureș toate documentele solicitate cu ocazia controlului din data de 12 august 2020 de la CIA Poienile de Sub Munte. Documentele solicitate nu au fost prezentate  reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Maramureș la momentul controlului deoarece personalul administrativ care le deține se află izolat la domiciliu. Centrul de Îngrijire și Asistență Poienile de Sub Munte rămâne sub monitorizarea strictă a DGASPC Maramureș și a Direcției de Sănătate Publică Maramureș, în vederea respectării tuturor procedurilor și planurilor de măsuri destinate prevenirii COVID-19.

La nivelul DGASPC Maramureș au fost stabilite măsuri stricte de prevenire și combatere a infectării cu noul coronavirus încă de la începutul lunii martie 2020, cu scopul protejării beneficiarilor și personalului din centrele rezidențiale, îndeosebi în ceea ce privește regulile de igienă și dezinfecție, asigurarea stocurilor de alimente, medicamente, soluții de dezinfecție și materiale de protecție. Respectarea acestor măsuri, precum și a recomandărilor transmise de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, a ajutat la limitarea maximă a infectărilor, în condițiile în care în centrele rezidențiale ale DGASPC Maramureș sunt 405 adulți cu dizabilități și 261 de copii cu măsură de protecție specială. Astfel, pe parcursul celor două luni în care pe întreg teritoriul României a fost instituită starea de urgență nu a fost înregistrat nici un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Folosim această ocazie pentru a mulțumi tuturor instituțiilor cu care DGASPC Maramureș colaborează onest în actualul context, în vederea prevenirii răspândirii COVID-19, pentru siguranța și sănătatea persoanelor cu nevoi speciale aflate în grija instituției noastre și personalului implicat direct în îngrijirea acestora.

 

Serviciul Comunicare, Registratură, Secretariat și IT

Administrare site | Administrare website | Realizare site