Ziua Națională a Meseriilor: Oferte educaționale pentru viitorii absolvenți din sistemul de protecție specială al DGASPC Maramureș
11/03/2024
Ziua Internațională a Copiilor Străzii, marcată la Centrul de Zi Sighetu Marmației, din cadrul DGASPC Maramureș
22/03/2024

19 martie 2024 – Ziua Mondială a Asistenței Sociale

Astăzi, pe 19 martie, celebrăm Ziua Mondială a Asistenței Sociale, o ocazie importantă în calendarul nostru dedicată recunoașterii contribuției esențiale a asistenților sociali în promovarea bunăstării și drepturilor omului.

Asistenții sociali sunt pilonii solidarității și compasiunii în comunitățile noastre. Ei sunt cei care lucrează neobosit pentru a sprijini și a îngriji persoanele vulnerabile și marginalizate, făcând posibilă o schimbare reală în viețile acestora. Fie că lucrează cu copii, familii, persoane în vârstă sau persoane cu dizabilități, asistenții sociali sunt mereu acolo, oferindu-le suport, consiliere și speranță.

În acest moment, când lumea se confruntă cu provocări și incertitudini fără precedent, rolul asistenților sociali este vital. Ei nu doar identifică problemele sociale, ci și lucrează activ la găsirea soluțiilor și la promovarea schimbării pozitive în comunitățile în care își desfășoară activitatea.

Astăzi, aprecierile noastre se îndreaptă către toți asistenții sociali, pentru munca lor esențială și extraordinară, dar și pentru devotamentul lor față de binele comun. Conducerea DGASPC Maramureș le mulțumește tuturor pentru buna colaborare și urează celor care activează în domeniul asistenței sociale multă sănătate, putere de muncă și împliniri atât în plan profesional, cât și personal.

La mulți ani, dragi asistenți sociali! Să continuați să inspirați, să transformați și să aduceți speranță în viețile celor pe care îi slujiți.


2024: “Viitor comun pentru o schimbare semnificativă și transformatoare”

Cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, la Centrul de Zi Sighetu Marmației, din cadrul #DGASPCMaramures, asistent social Elisabeta Kraiczar a discutat cu copiii despre contribuția asistenților sociali și a serviciilor sociale în ansamblul lor la dezvoltarea socială și economică. Aceasta zi este o oportunitate de a scoate în evidență munca deosebit de importantă realizată de asistenții sociali și impactul pe care aceștia îl au în viața oamenilor care se confruntă cu probleme deosebite.

Sărbătorită anual în cea de-a treia zi de marți a lunii martie, Ziua mondială a asistenței sociale dorește să aducă în prim-plan realizările specifice domeniului asistenței sociale, să promoveze drepturile fundamentale ale omului și să familiarizeze publicul larg cu avantajele demersurilor sociale.

Serviciul Comunicare, Strategii, Programe, Registratură, Relații cu Publicul și IT
Administrare site | Administrare website | Realizare site