Invitație de participare – SERVICII DE REPARAȚII ȘI VERIFICĂRI INSTALAȚII ELECTRICE
01/04/2016
Marcel Boldiș, pe podium la Campionatul Mondial de Karate
04/04/2016

2 Aprilie, Ziua internaţională a conştientizării autismului

autismCu ocazia Zilei Internaţionale a conştientizării autismului, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș se alătură celor care marchează evenimentul la nivelul județului și familiilor care au în îngrijire copii cu tulburare de spectru autist (TSA).

Transmitem un mesaj de susţinere familiilor care au membri afectați de această maladie şi le garantăm că vor găsi în noi un sprijin în lupta pentru drepturile copiilor cu autism. Din păcate, numărul cazurilor diagnosticate cu tulburare de spectru autist a crescut semnificativ în ultimii ani. Tocmai de aceea considerăm necesară implicarea reprezentanților tuturor instituțiilor abilitate pentru ameliorarea situației existente, prin încurajarea parteneriatelor cu organizațiile nonguvernamentale, în vederea promovării unor proiecte și modele de succes care să vină în sprijinul acestor copii. Abordarea, în parteneriat public-privat, a problematicii integrării sociale şi profesionale a persoanelor cu TSA asigură îmbunătăţirea situaţiei actuale, în beneficiul tuturor celor afectaţi de autism, dar şi sustenabilitatea acestei schimbări.

Îi felicităm pe reprezentanții Asociației Autism Baia Mare pentru evenimentele pe care le organizează frecvent cu ocazia Zilei Internaționale a conștientizării autismului. Doar astfel putem crește gradul de vizibilitate a copiilor diagnosticați cu tulburare de spectru autist și să atragem atenția societății asupra acestei problematici, despre care oamenii nu au suficiente informații.

Autismul este o realitate, iar noi, împreună, îl putem învinge!

 

Director general,

ALINA COSTE-MĂDĂRAS

 

Director general adjunct,

DORINA CURTEANU

Administrare site | Administrare website | Realizare site