Zilele Asistenței Sociale în Maramureș
30/03/2017
Constituire bază de date specialiști
07/04/2017

2 Aprilie, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

Ziua Internationala de Constientizare a AutismuluiZiua Internațională de conștientizare a autismului (World Autism Awareness Day) este marcată anual la nivel mondial la 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înțelegeri a autismului și de a crește nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora.

Cu această ocazie, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș se alătură celor care marchează evenimentul la nivelul județului și familiilor care au în îngrijire copii cu tulburare de spectru autist (TSA).

Transmitem un mesaj de susţinere familiilor care au membri afectați de această maladie şi le garantăm că vor găsi în noi un sprijin în lupta pentru drepturile copiilor cu autism. Este important ca toți factorii de decizie să-și unească eforturile în direcția cercetării și a creșterii nivelului de cunoaștere și conștientizare a autismului.

Salutăm inițiativele asociațiilor neguvernamentale din domeniu și evenimentele pe care le organizează pentru a marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Doar astfel putem crește gradul de vizibilitate a copiilor diagnosticați cu tulburare de spectru autist și să atragem atenția societății asupra acestei problematici, despre care oamenii nu au suficiente informații.

Autismul este o realitate, iar noi, împreună, îl putem învinge!

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș

Administrare site | Administrare website | Realizare site