Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, marcată în casele de tip familial din cadrul DGASPC Maramureș
20/11/2021
“Mai aproape de cetățean”: Programul Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap în teritoriu, în luna decembrie 2021
30/11/2021

25 noiembrie – Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

În fiecare an, la 25 noiembrie, este marcată Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor. În 2021, tema zilei este “Orange the World: End Violence against Women Now!”. Începând cu anul 1991 a fost lansată campania internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor care marchează seria celor 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor și care se derulează, în fiecare an, în perioada 25 noiembrie (Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor) – 10 decembrie (Ziua Internațională a Drepturilor Omului (adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului).

Pentru a marca cele 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor (25 noiembrie 2021 – 10 decembrie 2021), în vederea creșterii gradului de conștientizare a  fenomenului violenței  domestice,  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș organizează o serie de evenimente și activități, printre care:

  • 25 noiembrie 2021: Masă rotundă cu beneficiarele Locuinței Protejate VENUS.

Teme abordate: importanța obținerii independenței economice; Proiectul Minerva; pericolul revenirii alături de agresor; realizarea planului de siguranță.

  • 02-10 decembrie 2021: întâlniri de lucru cu reprezentanți ai primăriilor Borșa, Baia Sprie, Șomcuta Mare, Seini, Fundația HHC România, Direcția de Asistență Socială Baia Mare și IPJ Maramureș.

Teme abordate: serviciile oferite în cadrul proiectului ”Venus – Împreună pentru o viață în siguranță!”; criterii de admitere în Locuința Protejată, Grupul de Suport și Cabinetul de consiliere vocațională; Proiectul Minerva (dispozitive tip buton de panică de mici dimensiuni, pe care victima îl poartă asupra sa și care are dublu rol: semnalarea stării de pericol imediat, prin alertarea rapidă a serviciului unic de urgență 112, dar și transmiterea unui sms către DGASPC, pentru acordarea unor servicii specializate) inițiat de Asociația ”Zi de Bine” și sprijinit de ANES; creșterea  gradului de cooperare între instituțiile publice pe de o parte și între instituțiile publice și ONG-uri pe de altă parte.

  • Distribuirea pliantului: ”Stop violenței împotriva femeilor!” (cu informații referitoare la serviciile oferite, date de contact, mesaje).

DGASPC Maramureș vine în sprijinul victimelor violenței domestice și oferă servicii gratuite de consiliere psihologică și vocațională, grup de suport și o locuință sigură, departe de agresor. Locuința protejată VENUS este un loc sigur, unde victimele violenței domestice pot trăi fără teama de a fi abuzate”, a declarat Alina Coste Mădăras, directorul general al DGASPC Maramureș.

Informații legate de selecția și admiterea în locuința protejată, grupul de suport sau cabinetul de consiliere vocațională pot fi accesate pe pagina de internet a instituției, la adresa https://dgaspcmm.ro/venus.

 

Serviciul Comunicare, Registratură, Secretariat și IT

Administrare site | Administrare website | Realizare site