“Mai aproape de cetățean”: Programul Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap în teritoriu, în luna mai 2021
04/05/2021
„Voci pentru mâini”- aplicație mobilă pentru serviciile de interpretare mimico-gestuală în timp real
06/05/2021

5 mai – Ziua Europeană pentru Viață Independentă

Marcăm astăzi „Ziua Europeană pentru Viață Independentă”, o zi importantă pentru toți, de recunoaștere a celor mai profunde valori umane, un prilej de regândire și de afirmare a importanței problematicii dizabilității, sub aspectul sprijinirii persoanelor cu dizabilități în dobândirea unei vieți independente în comunitate.

Această zi plină de semnificație pentru întreaga societate a fost asumată ca o zi de recunoaștere a drepturilor, a valorilor și a importanței integrării persoanelor cu dizABILITĂȚI în comunitate, în contextul conștientizării importanței de a crea o societate incluzivă.

În acest context, Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții a organizat evenimentul “Ziua Europeană pentru Viață Independentă”. În cadrul mesei rotunde, participanții au abordat subiecte esențiale legate de drepturile și oportunitățile referitoare la integrarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii, cu scopul de a crește gradul de ocupare a persoanelor cu dizabilități. Din partea #DGASPCMaramures, la eveniment a participat directorul general Alina Coste Mădăras.

#ZiuaEuropeanăPentruViațăIndependentă #EuropeanIndependentLivingDay #PersoaneCuDizABILITĂȚI

Administrare site | Administrare website | Realizare site