Activitati desfasurate de Ziua Internationala a Copilului 2018
19/12/2018
Bilete gratuite de transport pentru persoanele cu dizabilitati
19/12/2018

Activitati cu ocazia Zilei Internationale a Copilului 2018

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș celebrează Ziua Internațională a Copilului prin diverse activități tematice ce se vor desfășura în casele de tip familial aflate în subordinea instituției.

Deși Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită pe 1 Iunie, activităţile organizate cu această ocazie pentru copiii instituţionalizaţi și nu numai încep din 31 mai. De la excursii şi activităţi de recreere-socializare în aer liber, la concursuri, mese festive şi cadouri, toate acestea constituie o parte dintre tot ce li s-a pregătit micuţilor pentru sărbătorirea zilei lor.

Două case de tip familial din județul Maramureș își deschid porțile în 31 mai, între orele 14.00 și 16.00, iar maramureșenii sunt invitați să cunoască oamenii care muncesc în sistemul de protecție, dar și să afle care este rolul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului în ocrotirea celor mici, pentru ca oamenii să aibă o percepție reală asupra condițiilor în care trăiesc copiii noștri. 

Astfel, începând cu ora 14, vă invităm la Casa de Tip Familial de pe strada Hollosy Simon nr. 65 din Baia Mare, unde copiii noștri vor participa la activități de socializare și jocuri de autocunoaștere împreună cu colegii lor de la Școala Gimnazială “Avram Iancu”. Și Casa de Tip Familial Pandurilor din Sighetu Marmației își deschide porțile în 31 mai pentru toți cei interesați, la activitățile de socializare și jocurile specifice copilăriei urmând să participe elevi de la Școala Gimnazială “Dr. Ioan Mihalyi de Apșa”, Centrul Școlar de Educație Incluzivă și voluntari ai Asociației Szmisz din Sighetu Marmației.

La nivelul județului Maramureș beneficiază de o măsură de protecție specială un număr de 1.213 copii, dintre care 295 de copii în servicii de tip rezidențial – case de tip familial aflate în subordinea DGASPC Maramureș.

Administrare site | Administrare website | Realizare site