ALTHERA – Alternative Therapies in Maramures and Ivano – Frankivsk

 

ALTHERA - Alternative Therapies in Maramures and Ivano - Frankivsk - 1HARD/4.1/37

Beneficiar-lider: Unitatea Administrativ Teritorială Județul Maramureș prin Consiliul Județean Maramureș
Partener 1: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș
Partener 2: Comitetul executiv al Consiliului Municipal Ivano-Frankivsk din Ucraina

Obiectivele proiectului
Proiectul „ALTHERA – Alternative Therapies in Maramures and Ivano – Frankivsk” - 1HARD/4.1/37, a fost aprobat pentru finanțare în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 obiectiv tematic 8- provocări comune în domeniul siguranței și securității, prioritatea 4.1 Sprijin în dezvoltarea serviciilor de sănătate și acces la sănătate.

Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătățirea serviciilor medicale și complementare a terapiilor alternative pentru copiii cu dizabilități din Maramureș și Ivano-Frankivsk.

Obiective specifice

  • construirea unui centru de terapii alternative compus din 7 cabinete medicale pentru terapii specifice, 1 cameră pentru interacțiuni parinți – terapeuți, un parc senzorial și o arenă mare pentru terapia inovatoare cu animale precum cai, ponei, câini.
  • îmbunătățirea competențelor celor 9 terapeuți care își vor desfășura activitatea în cadrul centrului din Maramureș si celor 5 terapeuți din secția de terapii alternative a spitalului clinic din Ivano-Frankivsk.
  • campanii de conștientizare cu privire la riscurile posibile care duc la conceperea unui copil cu dizabilități.

Centrul din Maramureș se va situa printre cele mai complexe centre de terapii alternative pentru copii cu dizabilități. Terapiile tradiționale precum psihoterapie și diagnostic, ergoterapie, ludoterapie, kinetoterapie, hidroterapie și masaj, vor fi completate cu terapii efectuate cu ajutorul animalelor precum: cai, ponei și câini, iar existenta unui parc senzorial generos ca și întindere și dotări se va constitui într-o facilitate suplimentară pe care acest centru o oferă.

Obiectivul are un impact deosebit social și arhitectural fiind în acord cu standardele Uniunii Europene, promovează egalitatea de șanse și protecția mediului înconjurător.
Valoarea totală: 3.349.588,15 euro
Fonduri nerambursabile: 1.300.000 euro
Perioada de implementare a proiectului: 25.03.2021 – 25.03.2023

Administrare site | Administrare website | Realizare site