Concurs Inspector specialitate – CIA Poieni
04/05/2018
Bibliografie pentru – Concurs ocupare post vacant D.G.A.S.P.C. MM
20/05/2018

Campanie de prevenire în comunitățile de romi din Coltău și Remetea Chioarului

Campanie de prevenire în comunitățile de romi din Coltău și Remetea Chioarului

 Campanie de prevenire în comunitățile de romi din Coltău și Remetea Chioarului

Instituţia Prefectului Judeţul Maramureş în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş au derulat o campanie de informare şi sensibilizare în vederea prevenirii abuzului şi a oricărei forme de violenţă asupra copilului în cadrul comunităţilor de romi din Remetea Chioarului și Coltău.


La întâlniri au participat inspectorul pe problemele romilor din cadrul Inspectoratului Şcolar Maramureş, Edith Lapsanszki, inspectorul pe problemele romilor din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Maramureş, Cristina Moldovan, reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, Anamaria Turdean şi Nicolae Boitor, primari, directori de unităţi şcolare și cadre didactice. De asemenea, elevii au fost informaţi cu privire la facilitarea accesului la educaţie prin existenţa locurilor special alocate romilor în învăţământul liceal şi universitar.

 

Pentru anul şcolar 2017-2018, în cele două şcoli din cadrul comunităţii de romi din Coltău sunt 334 de elevi romi, din care 85 sunt preşcolari, 167 aparţin claselor primare, iar 82 claselor gimnaziale, din care 12 elevi termină clasa a-VIII-a.

 

În localitatea Remetea Chioarului sunt 128 de elevi romi din care 28 sunt preșcolari, 64 învățământ primar și 36 clase gimnaziale, din care cinci elevi finalizează clasa a-VIII-a.

 

 

Administrare site | Administrare website | Realizare site