Zile de naștere petrecute alături de copiii noștri
15/02/2017
18 ani de la deschiderea primei case de tip familial din Maramureș
01/03/2017

Cardul european pentru dizabilitate – fără bariere prin Europa!

Proiectul, cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul Uniunii Europene, Drepturi, Egalitate și Cetățenie 2014 – 2020, își propune facilitarea mobilității transnaționale prin intermediul emiterii Cardului european pentru dizabilitate pentru românii cu dizabilități și recunoașterea beneficiilor din România pentru persoanele cu dizabilități din alte țări membre UE, participante la proiect.

Cardul european pentru dizabilitate este documentul care dă dreptul persoanelor cu dizabilităţi la acces gratuit la evenimente culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber, în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene participante la proiectul “Asigurarea mobilității pentru persoane cu dizabilități în România și Europa”.

Beneficiul se acordă în mod diferit pentru fiecare din cele 8 state membre ale Uniunii Europene participante la proiect.

Cardul european pentru dizabilitate va putea fi utilizat în următoarele țări ale Uniunii Europene: Slovenia, Cipru, Belgia, Italia, Estonia, Finlanda, Malta și România.

Înscrierea în baza de date a proiectului se realizează de către angajații DGASPC, pe baza solicitării și a documentelor depuse de persoana cu dizabilități sau de reprezentantul legal al acesteia (cerere, copie certificat de încadrare în grad de handicap, fotografie).

Mai multe detalii puteți afla accesând website-ul proiectului www.dizab.eurocard.gov.ro, în secțiunea Întrebări frecvente.

Persoanele îndreptăţite vor depune la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureș, strada Victor Babeș nr. 54, o cerere, care va cuprinde următoarele elemente:

a)       domiciliul sau reședința, seria, numărul B.I./C.I., sau în cazul minorilor, a certificatului de naştere precum și domiciliul sau reședința, seria, numărul B.I./C.I., a reprezentantului legal al acestuia;

b)       numărul și perioada de valabilitate a certificatului de încadrare în grad de handicap, inclusiv comisia județeană care a eliberat documentul;

c)       o fotografie realizată în anul în curs/tip buletin; în cazul în care se va opta pentru varianta de transmitere a fotografiei în format electronic, se vor păstra aceleaşi dimensiuni ale fotografiei;

d)       număr de telefon fix sau mobil, e-mail.

Programul de lucru cu publicul la sediul DGASPC din strada Victor Babeș nr. 54 este luni și joi (între orele 9 și 14), marți (între orele 10 și 14), miercuri (între orele 10 și 16.30). Documentele pot fi transmise și pe adresa de e-mail dgaspcmm_prestatii@yahoo.com. Cardul european pentru dizabilitate este eliberat de către DGASPC Maramureș, în termen de maximum 45 zile de la depunerea cererii, prin persoanele responsabile desemnate în acest sens.

 

Administrare site | Administrare website | Realizare site