CASA DE TIP FAMILIAL ALBA IULIA 25


Strada Alba Iulia nr. 25, Baia Mare, Maramureș
Telefon: 0262 211344
Casa de tip familial nr. 2 din strada Alba Iulia nr. 25 a fost deschisă în anul 1999 și are capacitatea de 12 locuri.

Casa de tip familial are rolul de a asigura protecţia, creşterea şi îngrijirea copiilor separati, temporar sau definitiv, de părinţii lor.

Copiii care sunt gazduiti in aceste case frecventeaza ca si orice copil gradinitele scolile si liceele din orasul Baia Mare si sunt mereu incurajati socializeze cu colegii de scoala si chiar sa lege prietenii, ceea ce le da posibilitatea unei integrări optime în comunitate si in societate.Tinand cont de rolul pe care il are o casa de tip familial permanent aici se desfosoara activităţi de dezvoltare şi consolidare a deprinderilor de viaţă independentă, activităţi recreative, activităţi de socializare activităţi educative şi recuperatorii, samd.
Un rol important il are implicarea comunitatii in viata copiilor din casele de tip familial iar acest fapt se materializeaza prin programul de voluntariat dezvoltat de DGASPC Maramures in care copii, tinerii si profesori vin in casele noastre in mod organizat pentru a- i sprijini pe beneficiarii nostri si pentru a se implica in activitatile noastre zilnice.
Tot in acest sens al implicarii comunitatii in viata copiilor din casele de tip familial, suntem implicati in parteneriate cu diferite fundatii asociatii si unitati de invatamant din orasul Baia Mare, din imprejurimi si am avut actiuni comune in beneficiul copiilor nostri. Rezulatul cel mai important in aceste parteneriate este acela de a ne cunoste unii pe altii si de a stii ca exista copii si tineri care au nevoie de sprijinul si de prietenia noastra.

Casa de tip familial nr. 2 situată pe strada Alba Iulia este una dintre cele patru case de acest fel care s-au deschis in municipiul Baia Mare cu sprijinul si implicarea Fundatiei HHC România intre anii 1999-2000, oferind conditii apropiate de mediul familal pentru beneficiarii din sistemul de ocrotire a copilului.
Administrare site | Administrare website | Realizare site