CASA DE TIP FAMILIAL CEHOV

Strada A.P. Cehov nr. 19, Baia Mare, Maramureș
Telefon:

0262 215497


CTF Cehov a fost înființată în anul 2003, conform Hotărârii Consiliului Județean Maramureș, nr. 63/05.08.2003, ca urmare a restructurării sistemului de protecție socială a copiilor, când au fost desființate centrele clasice și s-a optat pentru servicii alternative de tip familial. În prezent capacitatea casei este de 10 locuri.

CTF Cehov are drept misiune, la fel ca și alte case de tip familial, furnizarea sau asigurarea de servicii sociale, pe o perioadă determinată de timp, copiilor separați temporar sau definitiv de părinți. Activitățile și acțiunile derulate în acest sens sunt axate pe mai multe segmente de interes: sănătate, educație, dezvoltare emoțională și comportamentală, relații sociale, abilități de viață independentă și pregătire pentru reintegrare familială și/sau socio-profesională. Beneficiarii acestor servicii, sunt, în prezent, copii de vârstă preșcolară și școlară mică (5-12 ani).

Casa este compartimentată în 4 dormitoare, două băi, o bucătărie și o sală de joacă/studiu, organizate în 2 etaje (parter + etaj I) și o curte. Spatiul în care se desfășoară activitățile este unul călduros, primitor, casa fiind personalizată cu diverse fotografii și obiecte/desene realizate de copii, pentru a asigura o atmosferă cât mai apropiată de cea familială.

Administrare site | Administrare website | Realizare site