CASA DE TIP FAMILIAL VALEA ROSIE

Strada Valea Roșie nr. 33, Baia Mare, Maramureș
Telefon: 0262-219987

CTF Valea Roșie a fost înființată în anul 2003, conform Hotărârii Consiliului Județean Maramureș nr. 63/05.08.2003, ca urmare a restructurării sistemului de protecție socială a copiilor, când au fost desființate centrele clasice și s-a optat pentru servicii alternative de tip familial. În prezent capacitatea casei este de 12 locuri, destinată copiilor/tinerilor cu dizabilități.
Scopul Casei de tip familial Valea Rosie este asigurarea accesului copilului/tânărului, lipsit temporar sau definitiv de ocrotirea părinților săi, și pentru care s-a instituit o măsură de protecție socială, la servicii specializate de găzduire, îngrijire specială adaptată nevoilor individuale, educație, sprijin emoțional, consiliere, precum și dezvoltarea deprinderilor de viață independentă pentru (re)integrarea familială și/sau profesională.
Casa are un număr de 4 dormitoare, două băi, o bucătărie și un living mare, situate pe 2 etaje (parter + mansardă) și o curte spațioasă. Proximitatea casei față de parc reprezintă un avantaj major pentru tinerii care se află aici, întrucât le facilitează petrecerea timpului liber într-un mod util și plăcut, ieșirile în parc fiind frecvente.
Administrare site | Administrare website | Realizare site