Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș se alătură, și în acest an, inițiativelor dedicate Zilei Mondiale a Sănătății, marcată la nivel global în data de 7 aprilie.
Cu acest prilej, copiii din cadrul Casei de Tip Familial „Bradului” și Casei de Tip Familial „Tompa” din Sighetu Marmației au desfășurat activități educativ-preventive, menite să le dezvolte cunoștințele și obiceiurile legate de un stil de viață sănătos.
La Casa „Bradului”, activitatea a fost una interactivă, în cadrul căreia copiii au învățat cum se folosește tensiometrul și pulsometrul, cum pot dezinfecta corect o rană care nu necesită deplasarea la spital, dar și despre pericolele consumului de energizante și alcool – substanțe care pot avea efecte nocive asupra sănătății, mai ales în cazul copiilor și adolescenților.
La Casa „Tompa”, copiii au aflat cât de importantă este igiena personală în prevenirea îmbolnăvirilor și au discutat despre obiceiuri alimentare sănătoase și impactul acestora asupra stării generale de bine.
„Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, dorim să subliniem rolul esențial pe care îl are promovarea sănătății în toate serviciile sociale din subordinea instituției noastre. Sănătatea este o condiție de bază pentru incluziune socială, dezvoltare personală și o viață demnă. De aceea, în toate centrele DGASPC Maramureș – fie că vorbim despre copii sau persoane adulte cu dizabilități – acțiunile de educație pentru sănătate, prevenție și sprijin psiho-medical reprezintă o prioritate constantă. Le mulțumim colegilor noștri care, cu implicare și devotament, contribuie zilnic la protejarea și promovarea sănătății beneficiarilor noștri”, arată conducerea DGASPC Maramureș.
DGASPC Maramureș va continua să încurajeze formarea unor deprinderi sănătoase încă din copilărie, precum și susținerea echilibrului fizic și emoțional al tuturor beneficiarilor săi, ca parte integrantă a unui sistem de servicii sociale centrat pe nevoile reale ale fiecărei persoane.
Serviciul Comunicare