Rezultatul final pentru angajare fără concurs pe durată determinată
30/09/2020
Documentația de atribuire – Servicii psihologice/psihoterapie în cadrul DGASPC MM pentru locații Sighetu Marmației – Cod CPV 85121270-6
30/09/2020

Copiii din trei case de tip familial ale DGASPC Maramureș, câștigătorii concursului de afișe cu mesaje de prevenire a traficului de persoane

Copiii din trei case de tip familial aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș sunt câștigătorii concursului de afișe cu mesaje de prevenire a traficului de persoane. Competiția a fost inclusă în Campania Județeană de Prevenire a Traficului de Persoane organizată în perioada iulie – septembrie 2020, prin sesiuni on-line, de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca și Ministerul Afacerilor Interne.

În județul Maramureș, la sesiunile de prevenire on-line susținute de reprezentanții Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane au participat 130 de tineri, din 16 case de tip familial aflate în subordinea DGASPC Maramureș. Receptivi la informațiile primite de la specialiști, tinerii au adresat întrebări legate de subiectele discutate și s-au antrenat în discuții, și-au exprimat opiniile cu privire la imposibilitatea victimelor de a se apăra sau de a riposte în fața traficanților/agresorilor și la implicarea poliției în salvarea acestora, ajungând să exemplifice anumite situații chiar cu evenimente din viața personală.

Interesul pentru activitățile derulate în cadrul campaniei este demonstrat și prin numeroasele afișe cu mesaje de prevenire a traficului de persoane realizate de tinerii din sistemul de protecție specială. Ei au transmis către Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca 36 de afișe, care au intrat în concursul organizat cu această ocazie. Clasamentul a fost întocmit în funcție de numărul de aprecieri primite pe rețeaua de socializare Facebook. Astfel, grupa 2 de la Casa de Tip Familial “Cehov” Baia Mare s-a clasat pe primul loc (217 aprecieri), grupa 2 de la Casa de Tip Familial “Valea Roșie” Baia Mare a ocupat locul al II-lea (197 aprecieri), iar locul III a revenit grupei 3 de la Casa de Tip Familial “Ștefan cel Mare” Sighetu Marmației (148 aprecieri). Premiile vor fi înmânate câștigătorilor în perioada următoare.

Având în vedere buna colaborare dintre DGASPC Maramureș și Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca, mulțumim organizatorilor pentru campania derulată și încheiată cu succes, în folosul copiilor și tinerilor din sistemul de protecție specială al județului Maramureș.

 

Serviciul Comunicare, Registratură, Secretariat și IT

 

Administrare site | Administrare website | Realizare site