Doi ani de la inaugurarea Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități Bujorului Baia Mare, din cadrul DGASPC Maramureș
01/04/2024
Tinerii cu dizabilități din centrele sociale ale DGASPC Maramureș participă la diverse activități în aer liber cu scopul dezvoltării abilităților și încurajarea unei vieți independente
12/04/2024

DGASPC Maramureș transmite un mesaj de susținere și solidaritate cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului

Cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, DGASPC Maramureș transmite un mesaj de susținere și solidaritate către toți cei afectați de această maladie și către familiile lor.

Autismul este o realitate complexă, care necesită înțelegere, acceptare și sprijin din partea întregii comunități. Înțelegerea și conștientizarea autismului sunt chei importante în promovarea unei societăți mai incluzive și empatice.

În calitate de instituție responsabilă cu protecția și sprijinirea copiilor și familiilor acestora, ne angajăm să colaborăm cu toți cei implicați pentru a asigura accesul la servicii și resurse adecvate pentru persoanele cu autism și familiile lor.

Încurajăm comunitatea să se implice activ în sprijinul persoanelor cu autism, să le accepte, să le ofere oportunități egale și să le susțină în procesul lor de dezvoltare și integrare socială.

Să fim mai buni, mai empatici și mai deschiși către diversitatea umană. Să construim împreună un mediu în care fiecare individ să se simtă acceptat și susținut, în care fiecare voce să fie auzită și înțeleasă.

————————————

În 2024, Ziua mondială de conștientizare a autismului este organizată de Departamentul pentru Comunicații Globale al ONU, în strânsă colaborare cu Institute of Neurodiversity (ION), al cărui sediu este în Elveția și care are în prezent o reprezentare în 23 țări, potrivit https://www.un.org/.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat unanim ziua de 2 aprilie ca Zi internațională de conștientizare a autismului (“World Autism Awareness Day”) pentru a evidenția necesitatea de a contribui la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu autism, astfel încât acestea să poată duce o viață împlinită, ca parte integrantă a societății, potrivit site-ului www.un.org. Rata autismului în toate regiunile lumii este ridicată, iar lipsa înțelegerii are un impact enorm asupra persoanelor cu autism, a familiilor lor și a comunităților.

Serviciul Comunicare, Strategii, Programe, Registratură, Relații cu Publicul și IT
Administrare site | Administrare website | Realizare site