Ziua Internațională a Copilului 2024: Excursie de neuitat la Sighetu Marmației pentru copiii de la Casele de Tip Familial nr. 2 și 4 Baia Mare, din cadrul DGASPC Maramureș
01/06/2024

Final de practică de specialitate: Activitate a studenților de la Asistență Socială la Centrul de Primire în Regim de Urgență și Centrul Maternal Baia Mare

🎓 Suntem bucuroși să împărtășim experiența deosebită a studenților din Anul II de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – Centrul Universitar Nord Baia Mare, profil Asistență Socială, care au finalizat practica de specialitate în cadrul DGASPC Maramureș. Metodele pe care le folosim în lucrul și interacțiunile cu copiii și tinerii au impact asupra acțiunilor pe care ei le vor face pe viitor.

🌱 Activitatea de la Centrul de Primire în Regim de Urgență și Centrul Maternal Baia Mare, intitulată “Ramura mea, Copacul nostru”, a avut ca scop realizarea unei Ecomape/Genograme sub formă de joc, folosind metode precum Observația și Interviul. Studenții și-au stabilit obiective clare, au lucrat în diade și în grupuri, urmărind etape structurate pentru a asigura un impact pozitiv asupra copiilor și tinerilor. Acest tip de activitate nu doar că aduce zâmbete pe fețele copiilor, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea lor personală și socială.

📜 “Vei culege ceea ce vei semăna” este o zicală care se aplică perfect în munca unui Asistent Social. Eforturile și dedicarea acestor studenți vor avea un impact durabil asupra acțiunilor și deciziilor pe care copiii și tinerii din centrele noastre le vor lua în viitor.

👏 Dorim să mulțumim coordonatorului de practică, Profesor doctor Simion Belea, și Asistentului Social/Managerului de caz CPRU, Tură Ana Maria, pentru ghidarea și susținerea acestor studenți. Datorită implicării lor, practica a fost un succes, iar studenții au reușit să facă o diferență reală în viețile celor aflați în nevoie.

💙 Mulțumim tuturor celor implicați și felicităm studenții pentru munca lor extraordinară! Ne mândrim cu voi și suntem încrezători că viitorul asistenței sociale este pe mâini bune!

Serviciul Comunicare, Strategii, Programe, Registratură, Relații cu Publicul și IT
Administrare site | Administrare website | Realizare site