2 Iunie, Ziua Națională pentru Adopție
02/06/2016
“Stop violenței împotriva copilului!”
21/06/2016

Grădinița de Vară, program de sprijin pentru incluziunea școlară a copiilor de pe Pirită

DGASPC Maramures, în parteneriat cu SPAS Baia Mare, ISJ Maramureș, Fundatia HHC România si Fundația de Voluntari Somaschi Baia Mare, da startul unui program de incluziune școlară pentru copiii care trăiesc în comunitatea marginalizată de pe Pirită, din municipiul Baia Mare.

30 de copii vor participa la activităti scolare si educative in cadrul Gradinitei 33, cu scopul de a putea fi inclusi la gradinita si scoala, din septembrie 2016. De asemenea, programul cuprinde si o componenta de consiliere si scoala a parintilor.

Activitățile cu copiii au ca obiectiv principal dezvoltarea de abilități de trai independent, formarea comportamentelor sociale și însușirea de cunoștințe de scris, citit și socotit, la un nivel de bază.

Activitățile cu părinții au ca obiectiv creșterea gradului de responsabilizare al acestora în legătură cu nevoile individuale ale copiilor lor și formarea de noi abilități parentale, astfel încât să prevenim separarea copilului de familia naturală.

In doua zile pe saptamana, copiii vor primi o masa calda, oferita de HHC Romania, vor invata sa scrie, sa citeasca si sa socoteasca si se vor juca, pe toata perioada verii. Activitatile vor fi realizate cu sprijinul specialistilor DGASPC Maramureș, doamnelor educatoare din gradinita si al voluntarilor.

 

Administrare site | Administrare website | Realizare site