Creațiile copiilor din sistemul de protecție, la târgul de la Casa din Vale Breb, Maramureș
11/08/2021
“Mai aproape de cetățean”: Programul Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap în teritoriu, în luna septembrie 2021
03/09/2021

Lupta antidrog: Discuții cu tinerii din sistemul de protecție specială despre prevenirea consumului de noi substanțe psihoactive

La Complex Servicii Centrul de Primire în Regim de Urgență, Centrul Maternal și Centrul de zi Sighetu Marmației, din cadrul DGASPC Maramureș, a avut loc întâlnirea dintre reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Maramureș și tinerii din casele de tip familial Axa, Bradului, Pandurilor, Ștefan cel Mare și Tompa Sighetu Marmației, care a avut ca temă ”Prevenirea consumului de noi substanțe psihoactive (etnobotanice)”.

Activitatea de informare a fost susținută de comisar șef Flavia Sălăgean, coordonatorul CPECA Maramureș, iar obiectivele principale au vizat comunicarea și deschiderea tinerilor, alegerea prieteniilor potrivite și abținerea de la anumite tentații nesănătoase.

Discuțiile purtate cu tinerii din sistemul de protecție specială s-au axat pe tipurile de droguri și efectele lor asupra corpului uman, dar specialiștii au avut și sfaturi utile pentru cei prezenți la întâlnire. Totodată, tinerii au fost încurajați să aibă curajul de a comunica sincer și de a-și exprima emoțiile și sentimentele, pentru a putea trece peste dificultăți și provocări și pentru găsi o rezolvare a problemelor cu care se confruntă.

În același context, tinerii au fost încurajați să solicite ajutorul specialiștilor în cazul în care se află într-o situație dificilă, dar să conștientizeze că drogurile le pot afecta viața din toate punctele de vedere. Majoritatea participanților au înțeles mesajul transmis de specialiștii CPECA și au participat activ la discuții.

 

Serviciul Comunicare, Registratură, Secretariat și IT

Administrare site | Administrare website | Realizare site