Ziua Internațională a Femeii, marcată în casele de tip familial și centrele rezidențiale din cadrul DGASPC Maramureș
08/03/2024
19 martie 2024 – Ziua Mondială a Asistenței Sociale
19/03/2024

Ziua Națională a Meseriilor: Oferte educaționale pentru viitorii absolvenți din sistemul de protecție specială al DGASPC Maramureș

Cu ocazia Zilei Naționale a Meseriilor, copiii de la Casele de Tip Familial Bradului și  Pandurilor Sighetu Marmației, din cadrul DGASPC Maramureș, elevi în clasa a VIII-a, au fost prezenți împreună cu doamna psihopedagog Irina Simion la Liceul Tehnologic Marmația din municipiu, unde au primit informații de la elevii liceului și cadrele didactice cu privire la ofertele educaționale și meseriile pe care le pot dobândi dacă se înscriu la acest liceu  în anul școlar 2024-2025. 

Copiii au vizitat sălile de clasă și atelierele liceului în care vor avea posibilitatea să învețe din toamnă, fiind încurajați să reflecteze asupra propriilor interese și aptitudini și să exploreze diversele oportunități pe care le oferă meseriile. Fiecare viitor absolvent are potențialul de a excela în propriul său domeniu și de a aduce inovație și schimbare pozitivă în lume. Indiferent de calea pe care o vor alege, angajamentul, dedicarea și dorința de a învăța continuu sunt cheile succesului în orice meserie.

Fie că sunt deja pasionați de un anumit domeniu sau încă în căutarea celui mai potrivit domeniu, este esențial să recunoaștem că fiecare meserie are o valoare și un rol semnificativ în construirea lumii în care trăim. De la meșteșugari și artizani, la ingineri și medici, fiecare profesie aduce cu sine un set unic de abilități și contribuie la prosperitatea comunității noastre.

Ziua Națională a Meseriilor, instituită prin Legea nr. 66/2019, este sărbătorită anual la 11 martie, urmărindu-se creșterea gradului de conștientizare și schimbare a mentalității în privința importanței şcolilor de meserii. Această zi este o oportunitate de a celebra diversitatea și importanța meseriilor în societatea noastră.

Serviciul Comunicare, Strategii, Programe, Registratură, Relații cu Publicul și IT
Administrare site | Administrare website | Realizare site