“MAI APROAPE DE CETĂȚEAN”: Programul Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap în teritoriu, în luna iulie 2023
03/07/2023
“MAI APROAPE DE CETĂȚEAN”: Programul Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap în teritoriu, în luna august 2023
03/08/2023

Pe perioada vacanței de vară, în casele de tip familial din cadrul DGASPC Maramureș se vor desfășura activități de informare și prevenire a traficului de persoane

În casele de tip familial din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș se vor desfășura, pe parcursul vacanței de vară, activități de informare și prevenire a traficului de persoane.

Campania județeană de prevenire a traficului de persoane este organizată în perioada iunie – septembrie 2023 de Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca, scopul principal al acesteia fiind prevenirea traficului de persoane în scopul exploatării sexuale, prin muncă, prin cerșetorie, obligarea la comiterea de infracțiuni sau trafic de organe.

Creșterea gradului de informare în rândul persoanelor vulnerabile cu privire la traficul de persoane și creșterea implicării în activitățile de prevenire a educatorilor și psihologilor, în vederea reducerii numărului de informații inexacte și ambigue referitoare la unele aspecte ale traficului de persoane transmise publicului, se regăsesc printre obiectivele specifice ale campaniei.

Tinerii din casele de tip familial sunt consiliați cu privire la metodele utilizate de traficanți pentru racolarea victimelor traficului de persoane, formele de exploatare, consecințele traficului de persoane și traumele victimelor.

O primă întâlnire dintre tinerii din sistemul de protecție al DGASPC Maramureș cu specialiștii CRITP Cluj-Napoca a avut loc astăzi, 6 iulie 2023. La activitatea online au participat 25 de tineri și 20 de educatori aflați în casele de tip familial din cadrul Complexului de servicii nr. 2 Baia Mare.

Următoarea sesiune de prevenire a traficului de persoane este programată săptămâna viitoare, la aceasta urmând să participe copii și tineri aflați în casele de tip familial din municipiul Sighetu Marmației.

Serviciul Comunicare, Registratură, Secretariat și IT
Administrare site | Administrare website | Realizare site