Eveniment 3 Decembrie
03/12/2015
RAPORT SINTEZĂ DGASPC MARAMUREŞ – ANUL 2015
29/12/2015

Sărbătorile de iarnă în centrele DGASPC Maramureş

Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, în centrele aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş au avut loc activităţi specifice, susţinute de copiii aflaţi în sistemul de protecţie. Aceştia au împodobit bradul, au colindat, au participat la serbările de final de an şi l-au aşteptat pe Moş Crăciun. Iată câteva exemple:

Sambata, 19 decembrie, copiii si tinerii din Casa de Tip Familial Târgu Lăpuş au avut în mijlocul lor oaspeţi dragi de la Grădiniţa BENTI PAMI, în persoana d-rei profesor Elena Zehan împreună cu o colegă. Împreună au împodobit bradul, au colindat şi au intrat în magia sărbătorilor de iarnă prin povestioare despre Moş Crăciun, semnificaţie şi percepţie. De asemenea, copiii şi tinerii au primit cadouri constând în dulciuri, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Rezidenţii de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap (CRRPH) Castanilor, CRRPH Topitorilor, CRRPH Bujorului şi CRRPH Ţibleşului au fost la colindat la Consiliul Judeţean, ASSOC, HHC şi în apropierea centrelor de domiciliu. De asemenea, la CRRPH Ţibleşului au fost primiţi colindători de la Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” .

În 22 decembrie, la CRRPH Ţibleşului, s-a organizat un mic concert de colinde la care au fost prezente doamna director general Alina Coste-Mădăras şi doamna director adjunct Dorina Curteanu.

Manifestări similare au desfăşurat şi copiii de la Casa de Tip Familial de pe strada Griviţei din Baia Mare. Aceştia au participat la serbările copiilor, au colindat şi au primit cadouri din partea lui Moş Crăciun.

Atmosfera de sărbătoare s-a simţit şi la Sighetu Marmaţiei. Copiii din cadrul Centrului de Zi, Centrului de Primire în Regim de Urgenţă şi Casele de Tip Familial au participat la Serbarea de Crăciun 2015. Totodată, copiii de la Centrul de Zi şi Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Sighetu Marmaţiei au luat parte la acţiunea Împodobirea Brăduţului.

Conducerea DGASPC Maramureş mulţumeşte tuturor celor implicaţi în desfăşurarea acestor acţiuni şi le doreşte un An Nou fericit.

 

 

Administrare site | Administrare website | Realizare site