“MAI APROAPE DE CETĂȚEAN”: Programul Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap în teritoriu, în luna noiembrie 2023
06/11/2023
Campanie de conștientizare în rândul populației fertile din Maramureș, organizată în cadrul proiectului ALTHERA – Terapii alternative în Maramureș și Ivano-Frankivsk
15/11/2023

Schimb de experiență între specialiștii implicați în derularea Proiectului ALTHERA – Terapii alternative în Maramureș și Ivano-Frankivsk

Un schimb de experiență între membrii echipelor de implementare a Proiectului ALTHERA – Terapii alternative în Maramureș și Ivano-Frankivsk – 1HARD/4.1/37 (beneficiar – Consiliul Județean Maramureș) s-a desfășurat în județul Maramureș în perioada 8-9 noiembrie 2023. O parte a activităților incluse în agenda evenimentului s-a derulat la Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități Griviței Baia Mare, din cadrul DGASPC Maramures.

Membrii echipelor de proiect, alături de specialiști ucraineni și cei din cadrul DGASPC Maramureș, au participat la workshop-ul “Privind prin ochii lor”, obiectivul principal al acestuia fiind înțelegerea situației delicate în care se află copiii care prezintă dificultăți de comunicare pentru a-și exprima emoțiile.

Totodată, participanții au avut ocazia de a vedea la fața locului beneficiile aduse copiilor și tinerilor cu dizabilități de terapiile asistate de animale, în cadrul unei activități interactive alături de copii de la Casa de Tip Familial Alba Iulia Baia Mare. La final, specialiștii ucraineni aflați în Maramureș au vizitat Centrul de terapii alternative ALTHERA care va funcționa în localitatea Recea.

Implementarea obiectivului de investiții va atrage dezvoltarea pe termen lung a serviciilor socio-medicale în Maramureș prin asigurarea unei game largi de oferte de terapii alternative și de opțiuni pentru petrecerea timpului liber, dedicate atât copiilor și adulților cu dizabilități din județ, cât și celor din zonele limitrofe. Terapiile tradiționale precum psihoterapie și diagnostic, ergoterapie, ludoterapie, kinetoterapie, hidroterapie și masaj, vor fi completate cu terapii efectuate cu ajutorul animalelor precum: cai, ponei și câini, iar existenta unui parc senzorial generos ca și întindere și dotări se va constitui într-o facilitate suplimentară pe care acest centru o oferă.

Proiectul ALTHERA, în valoare totală de 3.349.588,15 euro, are ca obiectiv general îmbunătățirea serviciilor medicale și complementare ale terapiilor alternative pentru copiii cu dizabilități din Maramureș și Ivano-Frankivsk, reprezentând un proiect pilot, unic în România.

Serviciul Comunicare, Registratură, Secretariat și IT
Administrare site | Administrare website | Realizare site