În județul Maramureș s-a constituit Grupul operativ pentru minorii neînsoțiți
21/03/2022
În casele de tip familial din cadrul DGASPC Maramureș s-au desfășurat activități pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down
21/03/2022

Tineri din sistemul de protecție specială al DGASPC Maramureș, prezenți la SUMMIT-ul tinerilor instituționalizați “Vocea Noastră” de la Sinaia

Doi tineri din sistemul de protecție specială al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș au participat, în perioada 17-20 martie 2022, la Summit-ul tinerilor instituționalizați “Vocea Noastră”. Evenimentul, ajuns la a treia ediție, s-a desfășurat la Sinaia și a reunit 55 de copii și tineri aflați în sistemul de protecție, din 29 de județe.

Summit-ul „Vocea noastră”, organizat de Consiliul Tinerilor Instituționalizați și UNICEF România, are ca principal scop conștientizarea transformărilor ce au loc odată cu încetarea măsurii protecției speciale, dar și informarea cu privire la drepturile și îndatoririle tinerilor, care au nevoie de îndrumare și suport în procesul lor de tranziție.

Cei prezenți la eveniment au fost implicați în ateliere dedicate deprinderilor de viață independentă, dezvoltare personală și reprezentare în relația cu instituțiile statului.

Andreea și Denis au participat activ la atelierele de lucru având ca teme discriminarea, activismul civic, dreptul la locuire, tranziție, acces la locuință/chirie, și-au expus punctele de vedere și au ascultat părerea altor tineri instituționalizați, și-au făcut prieteni noi, cu care speră să se reîntâlnească la evenimente viitoare.

Ei spun că au avut parte de o experiență inedită, pentru că au împărtășit gânduri, experiențe noi, opinii despre subiectele dezbătute și sunt convinși că și vocea lor, alături de a celorlalți tineri, va contribui la dezvoltarea unor programe de politici publice, de incluziune socială și combaterea discriminării, necesare copiilor și tinerilor înainte și după ieșirea din sistemul de protecție.

Administrare site | Administrare website | Realizare site