”Dreptul de a trăi fără violență!” – întâlnire online cu reprezentanți ai primăriilor din județul Maramureș
10/12/2020
DGASPC Maramureș recrutează solicitanți în vederea evaluării/atestării ca asistenți maternali profesioniști
10/12/2020

Violenţă, STOP! Locul meu nu e aici!

Proiect cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020
Axa Prioritară 4: Incluziunea sociala și combaterea sărăciei
Obiectiv Specific 4.4: Reducerea numărului de persoane aparținând grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii sociale/medicale/socio-profesionale/de formare profesională adecvate nevoilor specifice       
Contract POCU: 465/4/4/128038
Titlul proiectului: „VENUS – ÎMPREUNĂ PENTRU O VIAȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!”

 

 

”Esti un nimeni, nu eşti bună de nimic, nici nu merită copiii o astfel de mamă, fără mine nu te descurci, nu ştii nimic, fără mine eşti zero!”

”Mereu te plângi, îţi tot spun şi tot nu înţelegi nimic! Trebuie să strig la tine ca să-ţi intre ceva în cap! Tu asculţi vreodată ce îţi spun?”

Zile… iar şi iar se scurg fără să vezi o dovadă de iubire, nici cea mai mică! Îţi imaginezi că ea există în faptul că el se întoarce acasă de parcă ar fi un efort extraordinar de greu acest lucru. Te concentrezi să vezi, poate… poate…vei zări o fărâmă de părere de rău pentru cearta de ieri, pentru loviturile ce ţi-au lăsat urme fizice pentru care trebuie să găseşti motive la serviciu, pentru sufletul rănit şi lăsat într-un deşert unde nimic nu mai găseşti!

Te uiţi în perspectivă şi vezi… parcă vezi…dar nici nu ştii dacă observi bine sau e doar o nălucă, familia ta…copiii… căminul pe care ţi l-ai dorit mereu.

Scânteia de speranţă te face să te ridici iar şi iar, dar ai obosit. Însă ţi-ai promis că o vei face iar şi iar şi iar, de sute de ori… de dragul familiei, de dragul copiilor, de dragul lui, de dragul tău căci sunt atât de multe prejudecăţi. Ce vor spune ceilalţi ? Cum te vei descurca? Vei mai putea să le oferi copiilor educaţia pe care ei o au acum? Cum vor suporta ei despărţirea asta? Ce părere îşi vor face ei despre ideea de familie? Ce vor spune colegii lor de la şcoală? Dar prietenii?

Ai obosit, parcă pereţii casei te apasă, ţi-ai lăsat inima deschisă, dar ea a rămas goală. Istoria se repetă iar şi iar. Simţi că puterile tale s-au evaporat, înțelegi că totul se termină, dar când?

În sufletul tău se strecoară îndoiala a ceea ce eşti, a ceea ce poţi. Oare nu mai meriţi nimic?

Ţii cu dinţii de iluzia că nu va mai veni băut acasă, că-l va interesa cum te-ai simţit azi, că-şi va cere iertare pentru lovituri, că se va ţine de promisiunea că se va schimba, că niciodată nu te va mai răni!

Te apasă sentimentul de vinovăţie doar când te gândeşti la cum ar fi viaţa dacă ai pleca. Şi parcă totul atârnă de un fir de aţă.

Ştii, şi tu ai greşit, poate îl provoci şi de aceea te răneşte, nu crezi că vrea asta cu adevărat! Dar simţi că nu mai rezişti. Aluneci în hăul în care parcă nimic nu mai are rost. Viaţa e o luptă, dar simţi nevoia să fii eliberată. Ai luptat atât de mult şi eşti rănită, puterile te lasă, dar ce poţi să faci, unde să mergi? Nu ai pe nimeni sau dacă ai, nu vrei să le creezi greutăţi şi lor. Cum o să te descurci?

Te trezeşti plângând fără să-ţi dai seama, gândurile dau năvală fără să le poţi controla, reacţiile tale nu le mai recunoşti uneori. Cum îţi vei găsi un loc de muncă, cine te va angaja, dacă nu vei face faţă?

“Venus – Împreună pentru o viaţă în siguranţă”, proiect ce se adresează victimelor violenţei domestice, oferă GRATUIT servicii de găzduire într-o locuinţă protejată, grup de suport psihologic, consiliere vocaţională, ancore pentru o viaţă independentă victimelor violenţei domestice.

📞 Accesează aceste servicii acum, la numerele de telefon 0262.228.999; 0262.215.853; 0787.874.378.

👍 Îţi vom sta la dispoziţie, pentru a avea o viaţă în siguranţă!

P.S. Sună astăzi şi bucură-te de toate beneficiile proiectului. ☎️ Cele menţionate sunt doar câteva dintre beneficiile vieţii independente.

🖋️ Cu prietenie,

Adriana Sabău

Consilier Vocaţional

Administrare site | Administrare website | Realizare site