5 mai – Ziua Europeană pentru Viață Independentă
05/05/2021
RĂSPUNS CLARIFICĂRI ANUNȚ ADV1211979 – Contract de furnizare materiale consumabile pentru tehnica de calcul (copiatoar, imprimantă, multifuncțională, fax) CARTUȘ DE TONER, TONER PENTRU IMPRIMANTE LASER/FAXURI
11/05/2021

„Voci pentru mâini”- aplicație mobilă pentru serviciile de interpretare mimico-gestuală în timp real

Persoanele cu deficiențe de auz din România pot apela video un interpret, pentru serviciile de interpretare mimico-gestuală în timp real, prin intermediul unei aplicații mobile.

Serviciul a fost dezvoltat de Asociația Națională a Surzilor din România – Filiala București, cu o finanțare din partea Fundației Orange, prin fondul „Lumea prin culoare si Sunet”.

Aplicația se numește „Voci pentru mâini”, poate fi accesată în browser sau descărcată gratuit din App Store și Google Play și este la dispoziția oricărei persoane cu deficiențe de auz, pe baza unui cont de utilizator pe care și-l poate crea în platformă.

Scopul proiectului îl reprezintă îmbunătățirea calității serviciilor de interpretare în limbajul mimico-gestual în comunitatea surzilor din România și în relația acesteia cu societatea largă prin crearea, dezvoltarea și implementarea unui sistem de interpretare video la distanță.

Prin folosirea aplicației „Voci pentru Mâini”, numărul total al serviciilor de interpretare în limbaj mimico-gestual va crește, eliminându-se barierele de distanță dintre interpret și beneficiar ori de câte ori va fi posibil. În plus, implementarea proiectului va duce la o mai bună recunoaștere socială și culturală a limbajului mimico-gestual, ca element central în comunitatea și cultura surzilor.

Mai multe amănunte găsiți aici.

Administrare site | Administrare website | Realizare site