19 martie 2024 – Ziua Mondială a Asistenței Sociale
19/03/2024
2416 copii din județul Maramureș au cel puțin unul dintre părinți plecați la muncă în străinătate
01/04/2024

Ziua Internațională a Copiilor Străzii, marcată la Centrul de Zi Sighetu Marmației, din cadrul DGASPC Maramureș

În fiecare an, pe 21 martie, în toată lumea se sărbătorește  Ziua Internațională a Copiilor Străzii.  Cu această ocazie, copiii de la Centrul de Zi Sighetu Marmației, din cadrul DGASPC Maramureș, au aflat informații referitoare la minorii expuși la părăsirea domiciliului și principalele motive pentru care copiii pleacă de acasă.

Instituirea unei astfel de zile a apărut ca un demers necesar pentru a readuce, an de an, în conștiința comunității, responsabilitatea fiecărei națiuni și a fiecăruia dintre noi de a respecta și promova drepturile fundamentale ale copiilor și, mai ales, ale copiilor străzii.

DGASPC Maramureș își exprimă sprijinul ferm pentru toți copiii care, din diverse motive, se află în situații dificile și se confruntă cu provocări pe care niciun copil nu ar trebui să le întâmpine.

Suntem alături de voi în lupta pentru drepturile voastre, pentru siguranță și pentru un viitor mai bun. Fiecare copil merită să crească într-un mediu sigur și iubitor, să aibă acces la educație și oportunități care să-i permită să-și atingă întregul potențial.

Serviciul Comunicare, Strategii, Programe, Registratură, Relații cu Publicul și IT
Administrare site | Administrare website | Realizare site