DGASPC Maramureș caută voluntari care să facă lecții și meditații cu copiii din casele de tip familial, în vederea pregătirii pentru Evaluarea Națională sau Bacalaureat
12/11/2021
25 noiembrie – Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor
25/11/2021

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, marcată în casele de tip familial din cadrul DGASPC Maramureș

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului a fost marcată prin diverse activități desfășurate în casele de tip familial din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș.
20 noiembrie este, în fiecare an, o zi specială pentru a ne reimagina un viitor mai bun pentru fiecare copil, o zi de acțiune pentru copii, susținută de către copii. O zi distractivă, dar cu un mesaj serios. Cu atât mai mult cu cât, anul acesta, pandemia de COVID-19 a dus la o criză a drepturilor copilului. Urmările pandemiei sunt imediate și, dacă nu sunt rezolvate, pot afecta viitorul a milioane de copii.
✅ Ziua Internațională a Drepturilor Copilului a fost activitatea desfășurată împreună cu copiii de la CTF Bradului, CTF Ștefan cel Mare, CTF Axa și CTF Tompa Sighetu Marmației, din cadrul #DGASPCMaramures❗️Copiii știu că fiecare drept implică și o responsabilitate, dar și faptul că trăiesc într-o țară unde drepturile le sunt respectate. Ei au aflat însă că există copii care trăiesc în diferite părți ale lumii, unde aceștia sunt exploatați, înfometați și nu au nici un drept.
✅Copiii din cadrul Complexului CPRU-CM-CZ Sighetu Marmației au participat la o activitate cu tema “Drepturile copilului”. Specialiștii le-au explicat copiilor că au drepturi oriunde s-ar afla: acasă, la părinți naturali, în familii substitutive, în instituții de îngrijire sau la școală. Totodată, au fost trecute în revistă cele 42 de drepturi ale copiilor.
✅“Copiii au dreptul la dragoste, înțelegere și protecție, dar și îndatorirea de a se purta frumos cu cei din jur”. Cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, tinerii de la CTF Dealul Florilor Baia Mare, din cadrul #DGASPCMaramures, au participat la o activitate având ca scop atât cunoașterea drepturilor, cât și îndatoririlor: pe baza unor imagini, copiii au scris și așezat pe panou câte un drept al copilului, la care au identificat câte o îndatorire.
✅Copiii de la CTF Hollosi Simon și CTF 2 Baia Mare, din cadrul #DGASPCMaramures, au sărbătorit Ziua Internațională a Drepturilor Copilului prin discuții libere în ceea ce privește drepturile lor, despre vise realizabile, idei și dorințe de viitor. 
Serviciul Comunicare, Registratură, Secretariat și IT
Administrare site | Administrare website | Realizare site