25 noiembrie – Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor
25/11/2022
“MAI APROAPE DE CETĂȚEAN”: Programul Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap în teritoriu, în luna decembrie 2022
05/12/2022

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, marcată în case de tip familial și centre rezidențiale din cadrul DGASPC Maramureș

3 Decembrie – Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

Pentru a promova drepturile și bunăstarea persoanelor cu dizabilități și pentru a conștientiza comunitatea de situația acestora, la Centrul de Zi Griviței Baia Mare, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, am organizat o Zi a Porților Deschise, marcând astfel și evenimentul din data de 3 Decembrie – Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

Tinerii care frecventează centrul le-au arătat celor care le-au trecut pragul cum își petrec ei o zi din viața lor. Au realizat diverse decorațiuni de iarna, care mai apoi au fost incluse într-o tombolă, au colindat si au povestit cu oaspeții noștri.

Vecini, colegi, prieteni și studenți din cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare, viitori asistenți sociali, au avut ocazia sa descopere diversitatea și Frumusețea acestor persoane.

De Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, tinerii de la CTF “Axa” Sighetu Marmației, însoțiți de doamnele educatoare Chindriș Cosmina, Onișa Ileana și Coșa Maria, au fost implicați în diferite activități de socializare, de integrare în societate, pregătire pentru viața independentă și de sărbătorire a zilei cu tort și suc. Tinerii au vizitat Patiseria “Pinocchio”, magazinul “Carmis”, apoi au “făcut” piața, fiind foarte bucuroși că au prilejul de a interacționa cu persoane din diferite domenii de activitate.

În activități similare au fost implicați și copiii și tinerii de la Casa de Tip Familial “Alba Iulia” din Baia Mare, pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

Tinerii de la Centrul de Îngrijire și Asistență Cloșca Sighetu Marmației au avut parte de ziua lor de un deliciu dulce la fântâna cu ciocolată.

Fetele de la Casa de Tip Familial Tompa Sighetu Marmației au participat la evenimentul organizat de Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sighet, in colaborare cu Galeria de arta Vassiliev, partener principal. Tinerele noastre au susținut momente in cadrul programului artistic, inclusiv parada modei, alături de colegi de la Csei Sighetu Marmatiei.

La mulți ani cu sănătate tuturor persoanelor cu dizabilități!

Abilitatea este ceea ce contează, nu dizabilitatea!

Serviciul Comunicare, Registratură, Secretariat și IT

Administrare site | Administrare website | Realizare site