3 decembrie – Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități
03/12/2020
Documentația de atribuire – Servicii psihologice/psihoterapie în cadrul DGASPC MM pentru locații din Sighetu Marmației – Cod CPV 85121270-6
09/12/2020

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, marcată în centrele sociale din cadrul DGASPC Maramureș

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, sărbătorită în fiecare an pe data de 3 decembrie, a fost marcată, astăzi, în centrele sociale destinate persoanelor cu nevoi speciale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, în semn de solidaritate și susținere a drepturilor acestora la o viață demnă, normală și independentă.

Cu această ocazie, tinerii și adulții cu dizabilități aflați în grija instituției noastre au participat la diverse activități tematice, printre care prezentarea unor materiale informative cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilități, discuții individuale, programe artistice, audiții de colinde, jocuri de societate și mese festive. Într-o zi atât de specială pentru ei, până și Moș Nicolae a sosit mai repede, cu cadouri pentru fiecare.

Anul 2020 a fost un an dificil pentru fiecare dintre noi. În contextul pandemiei COVID-19, având în vedere restricțiile impuse de autorități, conducerea DGASPC Maramureș a fost alături de persoanele cu nevoi speciale din centrele rezidențiale, mai vulnerabile în fața virusului, și a transmis mesaje de respect și apreciere prin mijloacele alternative de comunicare. Mesaje similare au fost transmise și personalului din serviciile de asistență socială destinate persoanelor cu dizabilități.

În contextul acestei zile pline de semnificaţie, transmit gânduri de bine tuturor persoanelor cu nevoi speciale care, prin exemplul lor de curaj și voință, ne oferă o adevărată lecție de viață despre cum să treci peste orice dificultate și ne demonstrează mereu că abilitatea este cea care contează, nu dizabilitatea. Mulțumesc angajaților din centrele rezidențiale ale DGASPC Maramureș care au înțeles că traversăm o perioadă extrem de dificilă, ce necesită sacrificii. Îi asigur că măsurile ferme pentru limitarea infecțiilor COVID-19 au fost dispuse atât pentru binele și siguranța beneficiarilor noștri, cât și pentru protejarea lor și a familiilor. Este necesar să ne amintim constant care este misiunea noastră și că putem fi înțelegători, solidari și buni, că putem să promovăm soluții eficiente pentru respectarea demnității, drepturilor și bunăstării persoanelor cu nevoi speciale aflate în grija noastră”, a declarat Alina Coste Mădăras, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș.

La sfârșitul trimestrului III al anului 2020, în județul Maramureș sunt 19.959 persoane cu dizabilități, dintre care 2.296 copii. În centrele sociale din cadrul DGASPC Maramureș se află 401 persoane adulte și 119 copii/tineri cu dizabilități.

 

Serviciul Comunicare, Registratură, Secretariat și IT

Administrare site | Administrare website | Realizare site