BIGA LAURA GABRIELA
14/01/2016
Bilete de transport gratuite pentru persoanele cu handicap
21/01/2016

COMUNICAT DE PRESĂ privind protestele de la Palatul Administrativ

Referitor la protestele din faţa Instituţiei Prefectului – Judeţul Maramureş, care au avut loc astăzi, precizăm următoarele:

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş a plătit cele patru tranşe conform OUG nr. 71/2009. Instituţia noastră va face tot posibilul ca ultima tranşă, aferentă anului 2016, în cuantum de 35%, să fie acordată în cel mai scurt timp.

Conform articolului 1 din OUG nr. 71/2009, plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2011, se va realiza după o procedură de executare care începe astfel:

a)     În anul 2012 se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu;

b)     În anul 2013 se plăteşte 10% din valoarea titlului executoriu;

c)     În anul 2014 se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;

d)     În anul 2015 se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;

e)     În anul 2016 se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu.

Directorul general Alina Coste-Mădăras: „DGASPC Maramureş a respectat prevederile OUG nr. 71/2009. Suntem cu plăţile la zi şi nu înregistrăm restanţe în ceea ce priveşte acordarea drepturilor salariale. Mai mult, ne-am exprimat întotdeauna disponibilitatea şi suntem deschişi dialogului cu liderii de sindicat pentru a nu exista nemulţumiri în sistemul de asistenţă socială şi protecţia copilului la nivelul judeţului. Respect activitatea extrem de importantă pe care o desfăşoară asistenţii maternali şi tocmai de aceea intenţia noastră este să găsim soluţii mulţumitoare de ambele părţi. Ca om, mi-aş dori soluţionarea urgentă a tuturor nemulţumirilor, dar trebuie să ţinem cont şi de situaţia economico-socială actuală”.

 

 

Director general

Alina COSTE-MĂDĂRAS

                                                                                   

Purtător de cuvânt

                                                                                                Adrian Mândru

Administrare site | Administrare website | Realizare site