Excursie de opt zile în Franța – experiența inedită de la finalul vacanței de vară pentru patru copii din sistemul de protecție specială al DGASPC Maramureș
08/09/2023
“MAI APROAPE DE CETĂȚEAN”: Programul Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap în teritoriu, în luna octombrie 2023
02/10/2023

Pelerinaj de cinci zile la Medjugorje pentru 40 de copii din sistemul de protecție specială al DGASPC Maramureș

40 de copii din sistemul de protecție specială al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș, alături de opt însoțitori, au participat recent la un pelerinaj la Medjugorje – Bosnia și Herțegovina.

Pelerinajul a fost organizat în cadrul Proiectului “Dăruiește speranță” inițiat de Pelerinaje Medjugorje și Fundația „Casa Mariei”, prin reprezentantul său, Omania Luchian Traian.

Pe lângă foarte multe informații pe care le-au aflat despre Medjugorje – un loc de pelerinaj unic, plin de viață și de mister, unde au participat inclusiv la programele de liturghie, rugăciune și au primit sacramentul spovedaniei, copiii au avut parte de o experiență cu adevărat inedită: au vizitat Statuia lui Isus Înviat, mormântul Părintelui Slavko, s-au întâlnit cu Părintele Ljubo Kurtovici, Parohul Bisericii din Tihaljina și cu Părintele Jozo Zovko pe Insula Badija din Croația.

În zilele petrecute la Medjugorje, copiii au parcurs Calea Crucii pe Muntele Križevac, au participat la Rugăciunea Sfântului Rozariu pe Colina Aparițiilor și au fost invitați să asiste la Apariția Maicii Sfinte a Vizionarei Marija.

La întoarcerea spre casă, în ultima zi a pelerinajului, copiii au avut parte și de o după-amiază relaxantă pe litoralul Mării Adriatice.

Mulțumim reprezentanților Fundației „Casa Mariei” pentru inedita experiență oferită copiilor din sistemul de protecție specială al DGASPC Maramureș.

 

Serviciul Comunicare, Registratură, Secretariat și IT

Administrare site | Administrare website | Realizare site