Rezultate finale la concursul organizat în 29 ianuarie 2019
06/02/2019
Persoanele cu dizabilități din Maramureș primesc bilete unice de călătorie gratuită, pentru a putea circula cu mijloace de transport diferite
18/02/2019

Un senior din sistemul de protecție specială al DGASPC Maramureș aniversează 100 de ani

Lulu Ionescu, un senior găzduit la Centrul de Îngrijire și Asistență Poienile de Sub Munte, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, împlinește astăzi venerabila vârstă de 100 de ani.

La ceas aniversar, în Centrul de la Poienile de Sub Munte a fost astăzi o atmosferă de sărbătoare pentru că cei 100 de beneficiari, alături de directorul general al DGASPC, Alina Coste Mădăras, personalul centrului și oaspeții sosiți de la Consiliul Județean Maramureș l-au aniversat pe Lulu Ionescu cu un tort și câteva cadouri surpriză. Toți cei prezenți, inclusiv unii consilieri județeni din cadrul Comisiei pentru sănătate, muncă și solidaritate, familie și asistență socială, dar și primarul din Poienile de Sub Munte, Ștefan Oncea, i-au urat sănătate și i-au cântat beneficiarului tradiționalul La mulți ani!

Seniorul aniversat nu a fost uitat nici de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care pe lângă toate urările de bine transmise, a dorit să marcheze centenarul beneficiarului printr-o diplomă aniversară ce i-a fost înmânată de directorul general al DGASPC Maramureș, Alina Coste Mădăras.

“E un moment emoționant, pentru că pe lângă vârsta înaintată, Lulu este și un om cu caracter puternic și o dorință de a trăi extraordinară. El e dovada vie că omul poate învinge orice obstacol în viață. Doresc să mulțumesc pe această cale tuturor celor implicați în activitatea centrului, precum și conducerii Consiliului Județean Maramureș, domnului președinte Gabriel Zetea și domnilor consilieri județeni pentru preocuparea față de necesitățile beneficiarilor instituției noastre”, a spus Alina Coste Mădăras.

Lulu Ionescu a fost supranumit de cei care l-au cunoscut „omul care sfidează moartea”, deoarece s-a născut cu o boală foarte gravă și avea o speranță de viață de doar câțiva ani. Însă el a reușit să uimească lumea medicală prin longevitatea sa. Lulu a stârnit interesul unei echipe de la National Geographic, care a venit în Maramureș și a prezentat lumii acest caz medical inedit. Lulu Ionescu a ajuns la Poienile de Sub Munte în anul 1959. De atunci, niciun aparținător nu s-a interesat de soarta sa. Angajații centrului și cadrele medicale sunt singura lui familie.

Administrare site | Administrare website | Realizare site