“MAI APROAPE DE CETĂȚEAN”: Programul Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap în teritoriu, în luna aprilie 2023
03/04/2023
Sărbători Pascale binecuvântate!
11/04/2023

Ziua Internațională a Romilor, marcată în sistemul de protecție specială din cadrul DGASPC Maramureș

Ziua internațională a romilor este sărbătorită de comunitatea internațională, anual, la 8 aprilie, în cinstea recunoașterii culturii, istoriei și drepturilor milioanelor de romi din toată lumea, dar și pentru a atrage atenția asupra provocărilor de discriminare cu care se confruntă comunitățile de romi din Europa și de pretutindeni.

Evenimentul a fost marcat și în sistemul de protecție specială din cadrul DGASPC Maramures. Copiii și tinerii de la Casa de Tip Familial Bradului Sighetu Marmației au aflat despre naționalitățile conlocuitoare, despre faptul ca toți suntem egali și trebuie să trăim în armonie indiferent de etnie. Totodată, Ziua internațională a romilor a fost marcată de toți copiii din locație prin îmbrăcarea portului tradițional și dans.

Ziua Internațională a Romilor a fost proclamată în 1971, cu prilejul primului Congres internațional al romilor de pretutindeni. În statele din Europa de Est, inclusiv România, data de 8 aprilie a fost consacrată Zilei Romilor începând cu anul 1990.

Cu această ocazie, transmitem felicitări și urări de bine tuturor cetățenilor de etnie romă.

La mulți ani!

Administrare site | Administrare website | Realizare site