Experiență inedită a copiilor din sistemul de protecție specială al DGASPC Maramureș la Poliția de Frontieră Sighetu Marmației
06/03/2023
20.03.2023 Anunt de Publicitate materiale consumabile cartus de toner pentru imprimante laser (Caiet sarcini draft Contract Modele de formulare 1 +anexa1) si formular
21/03/2023

Ziua Mondială a Sănătății Orale: Consultații gratuite pentru copiii din sistemul de protecție specială al DGASPC Maramureș

În ciuda marilor progrese în domeniul sănătății orale a populației la nivel mondial, problemele privind sănătatea orală rămân în continuare importante în multe comunități din întreaga lume.

Pe data de 20 martie se celebrează Ziua Mondială a  Sănătății Orale, ocazie cu care copiii de la Casele de Tip Familial Bradului, Pandurilor și Tompa Sighetu Marmației, din cadrul DGASPC Maramureș, au vizitat Clinica X-Red din Sighetu Marmației.

Cu ajutorul  personalului de specialitate al clinicii, prin explicațiile oferite, copiii au putut aprofunda necesitatea educației corecte pentru un stil de viață sănătos, au învățat despre periajul corect și despre utilizarea periuței de dinți, fiind consultați de către medicul stomatolog. Cu această ocazie, ei au înțeles cât este de important să mențină sănătatea dinților. Cariile neglijate pot și de obicei chiar duc la probleme care afectează permanent dezvoltarea dinților.

Mulțumim pentru primire și pentru disponibilitate personalului Clinicii X-Red.

Pe data de 20 martie se celebrează Ziua Mondială a Sănătății Orale – o inițiativă a Federației Internaționale a Dentiștilor (FDI,  sărbătorită anual. Conform OMS, 90% din populația lumii suferă în cursul vieții de afecțiuni orale și multe dintre acestea pot fi evitate prin programe de prevenție, diagnostic și tratament, finanțate de guvern, asociații și societăți de promovare a sănătății.

Ziua Mondială a Sănătății Orale  aduce in atenția opiniei publice și a profesioniștilor aceste probleme și promovează intervenții eficiente.

Cariile dentare și boala parodontală reprezintă la ora actuală cele mai frecvente boli infecțioase în întreaga lume. Larga răspândire a acestor boli este în strânsă corelație cu stilul de viață și în special cu un consum crescut de zahăr, alcool și tutun, dar și cu o igienă orală deficitară.

Serviciul Comunicare, Registratură, Secretariat și IT
Administrare site | Administrare website | Realizare site