Termene noi pentru depunerea dosarelor – grup țintă – Proiect “VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță”
22/11/2019
Activitate de meșteșug și creativitate la Grădinița din Călinești – Maramureș
25/11/2019

16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor (25 noiembrie – 10 decembrie)

În anul 2000, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a stabilit prin Rezoluția nr. A/RES/54/134,  ca data de 25 Noiembrie să fie Ziua internațională pentru eliminarea violenței asupra femeilor. Prin Rezoluția amintită, Adunarea Generală a Națiunilor Unite invită guvernele, agențiile Națiunilor Unite, organizațiile internaționale și neguvernamentale să organizeze evenimente în această zi pentru a atrage atenția publicului asupra problemei violenței împotriva femeilor.

De asemenea,  începând cu anul 1991 a fost lansată campania internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor care marchează  seria celor 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor și care se derulează, în fiecare an, în perioada 25 noiembrie (Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor) – 10 decembrie (Ziua Internațională a Drepturilor Omului(adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului).

În acest context, pentru cele 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor, ANES va  organiza o serie de evenimente/activități circumscrise celor patru piloni ai Convenției de la Istanbul(cei 4 P), respectiv: Prevenirea violenței; Protecția victimelor; Pedepsirea agresorilor și adoptarea de Politici Publice, care vor putea fi urmărite pe site-ul ANES și pe facebook.

https://we.tl/t-EbUbeBXqOZ

Administrare site | Administrare website | Realizare site