Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, marcată în casele de tip familial din cadrul DGASPC Maramureș
21/11/2022
Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, marcată în case de tip familial și centre rezidențiale din cadrul DGASPC Maramureș
03/12/2022

25 noiembrie – Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor (ONU) este marcată, în fiecare an, la 25 noiembrie. În 2022, tema zilei este “UNITE! Activism to End Violence against Women & Girls”, iar culoarea portocaliu, ce va îmbrăca principalele clădiri și repere ale orașelor, reprezintă un viitor mai luminos, eliberat de orice formă de violență îndreptată împotriva femeilor și fetelor.

Violența împotriva femeilor reprezintă una dintre cele mai grave încălcări ale drepturilor omului, dar care, în pofida eforturilor la nivelul întregii comunități, continuă să fie foarte răspândită la noi în țară.

Responsabilitatea de a ne opune oricărei violențe sau hărțuiri la adresa femeilor ne revine nouă tuturor, atât la nivelul autorităților publice locale, cât și la cel al societății civile și al individului.

Condamnăm orice formă de violență îndreptată asupra femeilor!

Dacă sunteți victime, sunați, trimiteți un e-mail sau veniți direct la DGASPC Maramureș! Vă putem sprijini în cadrul proiectului ”Venus – Împreună pentru o viață în siguranță!” cu o locuință sigură, grup de suport și consiliere vocațională!

Complexul de servicii pentru victimele violenței domestice VENUS din Maramureș. Telefon 0262.215.853; 0787.874.378.

www.dgaspcmm.ro/venus

Dacă sunteți martori sau aveți informații despre agresiuni asupra femeilor, anunțați autoritățile!

Nu fiți indiferenți! Indiferența ucide!

Administrare site | Administrare website | Realizare site